| Alle200 a întrebat:

Bună, de la 12 ani am inceput să am probleme cu acneea acum avand 18 ani, în special pe față și brațe, insă situația s-a înrăutățit la nivelul brațelor. Am urme lasate de coșuri chiar si de ceva ani (da, le-am stors) si am incercat expunerea la soare, hidratare, insa nu au functionat. Ce sfaturi imi recomandati pentru a scapa de aceste semne?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Semnele astea nu ies decât cu peeling chimic făcut la medic (costa vreo 1000 lei). Dacă sunt mai adânci necesita chiar 2 ședințe. E dureros și se face doar primăvara sau toamna din cauza ca pielea rămâne foarte sensibilă și e contraindicat sa te expui la soare sau la frig, apoi va trebui sa folosesti crema de protecție solară SPF 50 1-2 ani după procedura.
Peelingul chimic presupune aplicarea unui acid pe fata, astfel are loc descuamarea primelor 2 straturi de piele (eu vorbesc de cel mediu, mai exista și peeling superficial care se face la salon dar nu are niciun efect și peeling profund care necesita spitalizare pentru ca e periculos).

| deeeaqq a răspuns:

Du-te dragă la dermatolog.

| Sonia822 a răspuns:

E un grup do nectar nectar pentru trup si suflet, vand aia ulei esential, sunt multi care scriu de acnee, si au gasit solutii. Mie mi-a trecut cu otet NATURAL de mere, de la Manastirea Dragomirna. O sticla de 0.5 e 25 ron. M-am dat nediluat pe fata. O zi am simtit o usoara usturime, ulterior nimic, si s-a reglat situatia. Incearca. Cauta pe Facebook atelier dragomirna, se poate si comanda prin curier

| Ionut231312 a răspuns:

In cazul in care celelalte tratamente recomandate de useri nu merg recomand sa faci tratamentul cu roaccutane( "recomand", l am făcut și are părți bune...și părți mai puțin bune, dar la final ar trebui sa scapi de coșuri)

| Annna04 a răspuns:

Si eu ma confrunt cu aceasta problema, cateodata fata mi se curata din senin, iar cateodata imi apar cosuri din senin.Am observat ca principalii factori care inrautatesc acneea sunt: caldura (excesiva), contactul cu praf/mizerie ( de exemplu: schimba cat mai des asternuturile pe care dormi; despre curatenia generala a locuintei in care stai nici nu mai zic), stres, deshidratare.
Sfatul meu este ca, in primul rand sa le eviti pe acestea.
In al doilea rand, iti recomand sa iti cumperi MACAR un gel/solutie de spalat pe fata( cele de la gerovital si Garnier mi se par bune printre cele care se gasesc pe piata) si sa te speli pe fata de 2 ori pe zi,dimineata si seara. Desigur ca la aceasta mai poti adauga si o crema, mai nturala, cat mai usoara pentru. a nu ingrasa tenul, sau cu o masca cu argila naturala, carbune(pentru punctele negre), etc...(o data/de 2 ori pe sapt.).

Avand in vedere ca ai doar 12 ani, i ca esti de abia la inceputul ubertatii, nu cred ca este asa de grav la tine, dar ai grija sa nu se inrautateasca! Ai grija de tine ac sa nu regreti mai tarziu.

| GeorgeNikolas a răspuns:

Te as sfătui sa mergi la un dermatolog..Asa am avut si eu si mi-a recomandat un tratament foarte bun! Mentionez ca inca fac tratament deoarece daca il întrerup exista probabilitatea sa mi apara din nou! Funda?