| Zanisoara a întrebat:

Buna. De la cat timp de la donarea de sange pot sa am extractii dentare? Eu trebuia sa imi scot maselele de minte prin operatie(sunt incluse in os si nu au iesit inca). Nu stiu daca era indicat sau nu sa donez sange dar am vrut sa o fac ca dupa stiam ca nu mai am voie sa o fac timp de 6 luni.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cind ai fost la donare de ce nu ai intrebat o pe asistenta aceea care ti a luat sînge.

| alina2k18 a răspuns:

E vorba de inainte de donarea de sange nu dupa.
Sangele se reface cantitativ in ziua donarii.
Deci poti a doua zi sa te duci sa iti faci extractia.
Dupa extractii nu ai voie sa donezi 6 luni intrucat daca iei vreun HIV sau B sau mai rau C poate fi NEDETECTABIL in sange in primele 6luni dar transmis pacientului care primeste sangele tau.
Sunt doar niste masuri de precautie, oamenii care primesc transfuzii de sange sunt deja cu sanatatea la pamant.

| Simpatic a răspuns (pentru alina2k18):

"oamenii care primesc transfuzii de sange sunt deja cu sanatatea la pamant."

Motiv pentru care medicina isi bate joc de ei nu face analizele care trebuiesc donatorilor si astfel ajunge in corpul celor care au nevoie sange contaminat. O mizerie de sistem ce avem noi.

| alina2k18 a răspuns (pentru Simpatic):

Ba le fac, dar dupa cum am spus, aceste virusuri de la momentul cand sunt contactate pot fi nedetectabile la testele de sange pentru o perioada de pana la 6 luni.

| Simpatic a răspuns (pentru alina2k18):

O perioada de incubatie a unui virus atat de mare hmm

| badpanda a răspuns:

Cam dupa 0, 4 secunde.
Sa nu incerci mai devreme.