-Obezitatea creste riscul diabetului, in special obezitatea de tip android, cu grasimea dispusa in jumatatea superioara a corpului (lorace, gat, brate);
- Supraalimentatia, cu consum excesiv de calorii. in timp de razboi, de seceta, au scazut intotdeauna cazurile noi de diabet;
- Alimentatia dezechilibrata calitativ, cu cresterea consumului de grasimi animale si de dulciuri, mai ales de dulciuri concentrate: zahar, ciocolata, prajituri
Diabetul se poate face mai ales de la exces de zahar in corp sau in sange
Diabetul zaharat este una dintre cele mai raspandite boli cronice netransmisibile si cea mai frecventa boala endocrina. Se caracterizeaza prin tulburari ale intregului metabolism, in special ale metabolismului glucidelor si prin complicatii care afecteaza ochii, rinichii, nervii si vasele de sange. In esenta, diabetul zaharat este o boala in care organismul nu produce destula insulina sau nu o foloseste eficient.
De la dulce dar nu e obligatoriu, daca iti lipseste din corp insulia sau nu e destula(insulina e un hormon)
Diabetul de poate face de la consul excesiv de zahar (prim dilatarea pancreasului,nemaiputund secreta excesul de zahar, sia asa ajunge in sange), si se mai poate face de la sperieturi foarte mari de la socuri.
Eu am mancat in ultimu timp cam multa ciocolata...si parca am asa unele dureri prin tot corpu...sub coaste, pe langa inima mai peste tot. parca ma sageata. ar trebui sa mai reduc consumul de dulciuri? daca da nu stiu cum o voi face ca eu ador ciocolata
anonim_4396 întreabă: