| Strumfyy a întrebat:

de o perioada m-am apucat sa fac exercitii, si am observat ca la mana in zona sub bratului mi-au aparut vergituri, ar trebui sa ma opresc din a face exercitiile pentru a nu se extinde?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ShoboM a răspuns:

Gresit maria, vergeturile apar ca urmare a intinderii pieli. Pielea este elastica dar cand este solicitata peste masura apar aceste vergeturi. De regula cei care folosesc suplimente de crestere a musculaturii au asemenea probleme deoarece musculatura se dezvolta mult mai repede iar pielea se intinde.
Eu iti recomand sa mergi la farmacie si sa ceri unguent / crema pentru vergeturi, femeile insarcinate folosesc astfel de creme, cu care te dai in fiecare zi dupa dus in zonele cu problema.
Exercitiile trebuie sa le faci dupa un anumit orar si pentru fiecare grupa de muschi, nu lucra la aceeasi grupa de muschi mai mult de doua ori pe saptamana (de ex luni faci exercitii pentru bicepsi, joi poti din nou sa faci pentru aceasta grupa, muschiul are nevoie de repaus dupa efort pentru a se dezvolta)
Iar daca folosesti suplimente, te sfatuiesc sa renunti la ele pentru ca provoaca in timp multe rele organelor interne.

| Strumfyy explică (pentru ShoboM):

Nu fac sala, doar pur si simplu pe acasa laughing Noahh mersi de informare big grin

| LaviniaAC a răspuns (pentru ShoboM):

ShoboM, ai dreptate in mare parte insa nu esti corect informat asupra suplimentelor alimentare. Tu confunzi steroizii, creatina cu suplimentele naturale din plante. Dimpotriva, cele de care eu zic sustin masa musculara si nu lasa pielea sa atarne! Crema pentru vergeturi lucreaza doar la suprafata pielii, insa vergeturile sunt in general o urmare a unei nutritii nu tocmai corecte. Succes! Lavinia B, consultant nutritie.

| ShoboM a răspuns (pentru LaviniaAC):

Corect, dar nici nu ma gandeam la steroizi, ci la acele suplimente de proteine, creatina si multe altele care nu sunt din categoria steroizi.Ma refeream la aceea gama de suplimente gen proteine, creatina substante care se regasesc in organism. De cele din plante nu pot sa ma pronunt pentru ca nu am avut de a face cu ele, eu am practicat o perioada buna bodybuilding-ul si am avut si eu probleme cu vergeturile ca urmare a cresterii musculaturii rapid. Cauze pot fi mai multe, eu am vorbit din experienta mea si o cauza ar putea sa fie si aceasta.
Oricum continua sa faci miscare si antrenamente in continuare!

| LaviniaAC a răspuns (pentru ShoboM):

ShoboM..am inteles la ce te referi, proteina este doar de doua tipuri: vegetala si animala. De obicei suplimentele contin proteina din soia si zer, problema este CE SE PUNE PE LANGA PROTEINA, in acele suplimente. Daca consumi ceva romanesc, de la vreo firma fantoma, e posibil sa "te umfli" si sa ai si alte efecte adverse dar nu e ok sa generalizam. Uite de exemplu eu pe blogul meu promovez o proteina si un shake pe care le consum de 2 ani si sunt mai bine ca niciodata. Din cauza asta zic...niciodata nu trebuie sa generalizam "suplimentele sunt rele" sau "sa nu iei vreodata suplimente!"

8 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Ele apar din cauza îngrășării bruște!
Aplică pe zona respectivă vitamina A, cremă pe bază de alantoină/colagen/etc.
Mergi în continuare pe exerciții, nu ele sunt cauza.
Pa, pa.

| OnuOnulică a răspuns:

Bună
Eu zic să continui!
Baftăwinking

| SimonaCristina a răspuns:

Vergeturile apar dupa slabire brusca, continua cu exercitii de tonifiere.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vergeturile nu se extind decat daca continui sa te ingrasi brusc, destul de mult. Este si normal sa se intample acest lucru pentru ca se intinde pielea.

Poti sta linistita, ca nu trebuie sa te opresti din exercitiile tale. Continua sa le faci, si sa alergi in fiecare zi. Este foarte sanatos pentru organismul tau.

O zi placuta iti doresc si sper ca am putut sa te ajut!