| ROCIO a întrebat:

De o saptamana ma doare toata dantura(nu am dintii pusi nici carii), problema este ca de la dantura imi urca durerea la cap si invers.Imi trece cand iau un calmant, dar dupa 4-5 ore incepe din nou. Mi-ati putea spune ce poate fi? Va multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| sergent91 a răspuns:

Ar fi bine sa te duci la un medic stomatolog ca sa-ti spuna ce ai exact si sa urmezi tratamentul pe care ti-l recomanda.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ai o nevralgie de trigemen (nervul care deserveste dintii si regiunea fetei). Mergi la un medic neurolog pentru tratament, netratata durerea poate tine si mai multe saptamani si poate recidiva oricand.

| deejayra a răspuns:

Se poate sa fie o nevralgie, poate te-a tras curentul.Eu aveam o carie si cand ma tragea curentul mi se umfla locul unde era maseaua si ma durea toata partea aceea a fetei, de la tampla pana la gat.

| Anto97 a răspuns:

O nevralgie mai mult ca sigurwinking

soothe
| soothe a răspuns:

Brigaela are dreptate, este posibil sa ai nevralgie de trigemen. Aceasta apare de obicei pe o parte. Daca este pe ambele parti ai ghinion. Ne trebuie mai multe amanunte: de cand s-a intamplat? cedeaza la frig sau la cald? ai temperatura? te doare la apasare? In primul rand m-as duce si la medic (in primul rand cel stomatolog) sa vad daca nu este infectie sau ceva asemanator (de la dinti).
Daca este ok cu dintii si este doar o nevralgie m-as duce la un acupuncturist (nu doare).
Pana atunci vezi daca se ameioreaza la cald (daca este nevralgie data de frig) si daca da, pune comprese cu sare incalzita (in tigaie) pusa apoi intr-un ciorap flausat, infasoara intr-un prosopel si tine pe zona dureroasa. Multa sanatate!