Si ochelarii mei pentru vedere de aproape (citit litere foarte marunte) sunr de +2.25, dar le port atunci cand este stricta nevoie.
Petru calculator si televizor folosesc ochelari +1.75, cu care vad bine, relaxat si nu-mi obosesc ochii.
Pentru vedere la distanta nu folosesc ochelari.
Insa am reglat luminozitatea ecranelor la 35-40% si contrastul la 75%. Astfel nu-mi obosesc ochii si culorile sunt mai naturale (in cateva zile mi s-au acomodat ochii, dupa reglaj).
In afara celor de mai sus: trebuie sa clipesti de 2-3 ori pe minut, iar la intervale de 10-15 minute facuta o scurta gimnastica oculara (mai ales cand lucrezi la calculator)!
Buna.Ochelarii respectivi trebuie purtati doar pe nas cand lucrezi la birou sau ai nevoie sa citesti ceva de aproape si nu vezi deoarece e prea mic.Pe strada sau in casa nu trebuie sa ii porti deoarece iti afecteaza negativ vederea de la distanta.
Nu, ochelarii nu iti afecteaza vedere de aproape mai mult decat e deja, ci iti mentine dioptriile. Daca nu ii porti atunci ochii se forteaza sa citeasca de aproape si starea lor se inrautateste considerabil, crescand dioptriile.
Multumesc frumos de raspuns. As mai vrea sa va intreb in cazul in care folositi snur pentru ochelari. Eu am din ala de snur, dar la 5 minute imi ies ochelarii de pe snur. E incomod si enervant. Ce snur de ochelari imi recomandati si stiti ca e bun, sa nu imi mai iasa toarta de la ochelari? Multumesc
În general, purtarea ochelarilor de aproape nu ar trebui să afecteze vederea la distanță. Cu toate acestea, există câteva excepții. De exemplu, dacă purtați ochelari de aproape cu o putere prea mare, acest lucru ar putea duce la o scădere a vederii la distanță. De asemenea, dacă aveți o afecțiune oculară preexistentă, cum ar fi miopia sau hipermetropia, purtarea ochelarilor de aproape ar putea agrava această afecțiune.
Mario1996 întreabă: