| yvaly a întrebat:

Buna de un an m-am lovit la un deget pe moment nu am dat importanta dar cu timpul degetul meu a inceput sa se strambe si cateodata se mai invineteste eu cred ca este rupt tendonul denu mai sta drept credeti ca este vreo sansa ca degetul meu sa revina la normal

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| OoBunnyoO a răspuns:

Nu cred ca este rupt pentru ca nu ai fi putut sa iti mai misti degetul. Probabil a fost un pic deteriorat.
Din pacate nu cred ca degetul tau se mai poate indrepta, insa pentru a fi sigur iti poti face o vizita la medic. Va sti el unde sa te trimita.

| xRelax14 a răspuns (pentru OoBunnyoO):

Eu l-am avut rupt timp de o saptamana asta ducandu-ma la operatie si tija, in fine, il poate misca chiar si rupt, dar nu mult si nu cu forta. Se poate reface, prin operatie, medicu iti zice tot ce vrei sa stii. Succes!

| OoBunnyoO a răspuns (pentru xRelax14):

Daca degetul este rupt (oasele), da il poti misca. Insa el intreaba de tendon, iar daca tendonul este rupt complet, nu se mai poate misca. Tendoanele sunt cele care conecteaza muschii spre oase, iar in momentul in care sunt rupte muschii nu mai mai pot misca oasele. Daca sunt fracturate, poti misca partea respectiva, insa este foarte dureros si cum spuneai si tu limitat, insa daca este rupt, nu.Plus de asta, daca ar fi fost rupt tendonul sau osul, nu ar fi stat cu el un an de zile asa, din cauza durerii.

| xRelax14 a răspuns (pentru OoBunnyoO):

Oricum ar fi, nu ar trebui sa stee atata, e grav oricum!