| ionutzz1994 a întrebat:

De vreo 2 saptamani ma doare maseaua aproape in fiecare zi.In urma cu doua zile,am avut cea mai mare durere, pana la 6 dimineata nu am dormit nici un minut.Imi puteti spune,ce poate sa fie la masea? Infectie,sau ce? Si cam cat costa sa imi fac o radiografie,deoarece azi am fost la un dentist, si m-a trimis la altul ca sa imi faca radiografie! Multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| VadTot a răspuns:

De Stomatolog ai auzit?

| alecx4music a răspuns:

Se poate sa ai o infectie, du-te la medicul stomatolog.

| 4ndr33y a răspuns:

Eu sunt hardcore, va recomand Xilina ( anestezic folosit si de dentisti amoarte tot ce atinge in 1 minut ), costa 2.5 lei fiola de 10 ml + o seringa pentru insulina careia ii veti taia acul de la baza, ca sa nu va intepati cu el. Seringa pentru insulina e subtire si lunga, asemanatoare cu cea a dentistului.

Cu seringa trageti din fiola 10-20 unitati ( 1 -2 ml) si usor picurati pe gingie sau pe masea daca e sparta. Dupa aplicare incercati sa tineti limba fixa 2-3 min, saliva care se acumuleaza cu Xilina SE SCUIPA!
O fiola e destul de mare si va ajunge pentru aprox 10 aplicari, Xilina se elibereaza fara reteta.

Puteti pune si pansamente din tifon impaturit cu xilina care sa acopere gingia si maseaua, il tineti cati suportati, oricum dupa cateva minute se spala cu saliva, din nou NU INGHITITI SALIVA CU XILINA in caz contrar nu e o tragedie, 1 min gatul amortit, arsuri pe piept si cateva crampe stomacale.

| BeHappyOriceArFi a răspuns:

Pai daca ai stat in curent inseamna ca ai infectie si pentru a scapa de ea ai nevoie sa iei Antibiotice, eu de exemplu cand ma doare maseaua iau timp de o saptamana din 8 in 8 ore Amoxacilina, dupa ce s-a dus saptamana mi se umfla obrazul timp de 3 zile si nu ma mai doare, insa daca nu ai stat in curent inseamna ca e altceva si e mai bine sa mergi sa faci o radiografie care e posibil sa te coste (nu sunt sigur findca eu stau in Spania si aici costa 41 de Euro) vreo 100-50 lei, totusi e mai bine sa o scoti acum decat mai tarziuwinking

| FaraSperantaSEN a răspuns:

Hm... cumpara Vidan sau ibuprofen pentru durere, la measea poate sa fie infectie carie si asa mai departe, du-te la dentist

| dragondews a răspuns:

Sunt mai multe cazuri posibile.
Primul caz ar fi ca ai un dinte "carilat"(conform lui Garcea Gabriel), ceea ce e putin posibil daca nu ai acea masea cu picatele negre.
Al doi-lea caz ar fi sa ai nervul atins de un factor de afara - mancatul alimentelor combinate rece - cald, expunerea la zahar pe timp indelungat.
Ia o fiola de agocalmin sa iti calmeze durerea si da fuga la stomatolog. happy

| souleaterz a răspuns:

Poate iti este iritat un nerv la masea, probabil din cauza ca iti este gaurita maseaua si se agraveaza in timp ce mananci rece sau cald si apoi numa nu trece pana ce nu mergi la dentist care til scoate sau astupa gaura.Si costa in jur de 30 lei.