Buna ziua,
Simptomele dvs. se descriu printr-o aciditate la nivelul stomacului.
Alimentatia defectoasa, consumul de alcol in exces cat si fumatul sau consumul bauturilor acide pot provoca asa ceva, sau chiar si consumul in exces de alimente acide: Citrice, rosii,,
Va recomand sa mancati la ore fixe, si sa treaca cel putin 4 ore de la ultima masa inainte de culcare, de altfel inainte de culcare cu 5 minute beti un pahar sau doua de apa plata (250ml sau 500 )
Dimineata pe stomacul gol la fel, apa la temperatura camerei.
Incepeti-va ziua relaxat.
Un tratament medicamentos ar fi sa luati dicarbocalm...
Dicarbocalm N, comprimate masticabile, este un medicament din grupa antiacide. Substanţele active conţinute în comprimatele masticabile neutralizează aciditatea gastrică ameliorând simptomele determinate de hiperaciditate.
Este indicat pentru ameliorarea senzaţiei de arsură sau durere care apare în afecţiunile tractului digestiv (esofag, stomac, duoden) care evoluează cu hiperaciditate.
Daca simptomele nu dispar cu acestea in 7 zile, va recomand o programare la medicul de familie.
Sper ca v-am ajutat prin raspunsul meu, bineanteles asta in urma informatiilor prezentate de dvs.
Va doresc o zi frumoasa!
Oh, cred ca stiu de la ce este... in urma cu vreo 2 ore am baut 2, 5 L de cola, eh oricum mi-a mai trecut cred ca sunt pe drumul cel bun , va multumesc de raspuns!
Cu drag,
Grija pe viitor!
Buna seara
Dicarbocalmul este un pansament gastric.Pansamentul gastric se ia atunci cand ai acid in exces si nu se ia preventiv. Cele preventive se numesc medicamente inhibitoare de pompa de protoni de exemplu :Omez(Omeprazol). Diferenta dintre un pansament gastric si un inhibitor este acea ca pansamentul se ia doar daca in acel moment ai arsuri la nivelul stomacului iar inhibitori se iau preventiv recomandat de doctor, ca sa nu se mai produca acid in exces.