Bună!
În PRIMUL rând, NU cred că ai dreptate!
Aspectele prezentate de tine NU cred că au legătură, sau sunt "incorecte" :
* dacă te "trăgea curentul", atunci e posibil să se "umfle"/inflameze gingia/falca, dar se întâmplă în cazuri foarte RARE
* apoi, dacă inflamaţia era de la curent, atunci NU faci febră şi NU apar acele bubiţe prin gură ( afte bucale )!
Cel mai probabil, este vorba de o INFECŢIE la baza unui dinte/măsea - deci, un ABCES dentar ( de acolo ai gingia "umflată" )!
Din acea cauză s-a inflamat gingia şi din acea cauză poţi face febră ( în urma căreia pot apărea aftele bucale ).
Apoi, mă "omorâţi" cu tratamentele naturiste!
Toţi vor NUMAI astfel de tratamente...
Un tratament naturist NU vindecă afecţiunea, el este ADJUVANT la tratamentul medicamentos - adică, "ajută" la tratare.
MERGI la stomatolog pentru a verifica ce problemă ai la dinte/măsea şi pentru tratamentul adecvat!
Inflamaţia gingiei reprezintă/indică existenţa unei "pungi cu puroi".
TREBUIE să mergi la stomatolog să-ţi facă un DRENAJ ca să aibă pe unde se scurge ( pe unde să iasă ) puroiul!
Pentru aftele bucale mergi la farmacie şi ceri un medicament ( farmacista îţi va recomanda o soluţie cu care ungi acele bubiţe ).
Toate cele bune şi multă sănătate.
Nu am stiut. Am crezut ca ar putea fi de la curent pentru ca aftele au aparut mai mult pe partea stanga iar gingia la fel este foarte umflata pe partea stanga iar cand am mers cu masina a fost geamul de pe partea stanga deschis. Si mai am o intrebare: Aftele bucale se pot lua prin contact cu alte persoane?
În general, aftele bucale NU sunt contagioase : nu se transmit de la o persoană la alta ( nici măcar prin sărut/contact cu saliva ) - vezi detalii la linkul :
http://www.romedic.ro/aftele-bucale-ulcerele-bucale-stomatita-aftoasa
NU cred să fie vorba de curent pe partea stângă deoarece ar fi trebuit să ai şi dureri la ochi/ureche/cap ( pe partea stângă ).
De obicei, apar cel puţin 2 tipuri de dureri, eventual, asociate cu acea inflamaţie.
Cel mai probabil, este vorba de un abces dentar.
O zi frumoasă.
Asta înseamnă că infecţia ce a cauzat abcesul se extinde şi inflamaţia se va manifesta şi la ochi : de aceea te doare şi s-a înroşit.
Trebuie să mergi URGENT la stomatolog să-ţi prescrie antibiotice pentru acel abces dentar şi să-ţi facă acel drenaj ( despre care aminteam anterior ).
Dacă, totuşi, bănuieşti că ai şi curent, atunci poţi să "aplici" următorul "tratament" casnic :
Cumperi un pachet de ţigări cu filtru ( mai ieftine ), aprinzi o ţigară şi o pui într-o ureche ( să fumeze urechea singură ), timp în care ţi vată în cealaltă ureche, iar la urechea în care arde ţigarea trebuie să ţi "adunat" lobul urechii pe lângă ţigară ( ca să nu tragă aer "fals" ).
După ce se termină de fumat ţigara din urechea respectivă pui altă ţigară în cealaltă ureche şi pe prima o acoperi cu vată, apoi refaci acelaşi "ritual".
După care refaci "operaţia" la urechea iniţială,..., în total "fumezi" cam 3 ţigări într-o ureche.
Este indicat că să te ajute cineva când faci acest "tratament", în sensul că cineva trebuie să supravegheze scrumul din vârful ţigării şi pe măsură ce este mai mult să-l scuture uşor pe o scrumieră ( ca să nu-ţi cadă pe haine ).
Multă sănătate.
Bună.
Mergi pe tinctură de propolis și glicerină boraxată mentolată.
Pa, pa.
Heyy! Pentru bubitele in gura eu folosesc intodeauna bicarbonat! Pui pe acel loc te doare putin dar trece Du-te la farmacie si cumpara-ti un gel numit Tisogel cred si te dai cu el e pe baza de miere. Aplica gheata.Si eu am avut o taietura in partea de jos a gurii ma durea ingrozitor am pus tisogel si putina gheata si mi-a trecut in 3-4 zile Sanatate multa!
Incearca pastilele trachisan si propolis. pe moment te va ajuta si iti va scoate durerea dar cred ca trebuie sa ajungi la medic.