| Idkedhensu a întrebat:

Buna, deci am o problema, de cand ma fac pe picioare cu bicul, imi ies iritatii rau de tot, imi ies iritatii doar de la genunchi in sus si nu mai stiu ce sa fac. Efectiv am incercat sa ma dau si cu creme si cu crema de galbenele, nu a mers, va rog ajutati-ma (dau funda)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Iritatiile la barbierit/ras se fac dintr-un singur motiv, ca dai cu big-ul in sens inver si atunci retezi frul de par care te inteapa si produce iritatii.

Rasul parului se face in sensul cresterii parului, adica de SUS in JOS si nu vice versa (adica de la coapsa spre genungi).

Nu mai da cu crema de galbenele, ca nu ajuta in acest caz, spala bine picioarele cu apa calda si sapun sau gel de dus si rade-te, numai de sus in jos, dupa care te clatesti foarte bine si te stergi cu un prosop pufos.

| Idkedhensu explică (pentru Violleta2022):

Esti sigura ca exista doar,, un singur motiv?" pentru ca am incercat asta mai demult si nu a ajutat deloc si nici nu prea are logica deci nu merge

| Violleta2022 a răspuns (pentru Idkedhensu):

Da, sunt sigura.
Atata vreme cat dai cu bigul in toate sensurile si nu esti constienta cat gresesti poate inconstient, este normal sa te indoiesti de ceea ce auzi.
Dar daca tii cont sa te sapunesti bine pe picioare si sa dai cu big-ul numai de SUS in jos, nu ai avea motive sa te iriti. Evident trebuie sa te clatesti dupa aceea pe picoare, elimand si sapunul ramas.

| newaccountbye a răspuns:

De obicei, asta se întâmpla de la caldura.
Dar, încearcă și variantele astea:
Dacă ai iritații după ce te epilezi cu bigul, încearcă să îți pregătești pielea înainte de epilare. Poți să faci un duș cald înainte de epilare pentru a deschide porii și a pregăti pielea pentru epilare. De asemenea, este important să folosești un big nou și curat și să îți hidratezi pielea după epilare. Încearcă să folosești o cremă hidratantă care să conțină aloe vera sau ulei de cocos.

| Darius50boss a răspuns:

Trebuie să fii ud pe picioare înainte să te razi

| Kozi a răspuns:

Inainte de a te rade, ai sapunit picioarele? Nu se rade pe uscat.