Mergi la un dermatolog si nu mai asculta sfaturile farmacistelor. Exact din acest motiv, farmacistele nu sunt doctori...
Advantan este corticosteroid, nu se aplica pe termen lung. Ce ai tu mai mult ca sigur este dermatita cortizonica, posibil si dermatita de contact. Sa nu-ti mai aplici niciodata corticosteroizi pe ten! Dermatita poate sa reapara atunci cand folosesti iritantii care au provocat-o.
Corticosteroizii au ca efecte adverse si pustulele/cosurile. Nu mai aplica crema de galbenele daca contine iritanti ( parfum, alcool etc. - daca vrei sa folosesti galbenele poti sa folosesti un ulei simplu de galbenele ), nu mai folosi creme de la nivea pentru ca sunt pline de iritanti, iar ambalajele lor faciliteaza inmultirea bacterilor. Ce crema folosesti de la Gerovital? Lasa numele complet, eventual si o poza.
http://www.ilanplant.ro/ulei-de-galbenele.htm
Nu se foloseste sapun pe fata, ingredientele care mentin produsul in stare solida au proprietatea de a bloca porii.
Produsele destinate curatarii tenului trebuie sa aiba un pH intre 5 si 6, un pH mai mare ( cum este cel al sapunurilor obisnuite : pH 9-10 ) poate duce la dereglarea barierei naturale a pielii si asta presupune deshidratare, descuamare, iritarea, inrosirea pielii sau in unele cazuri, aparitia cosurilor pentru ca bacteriile nu mai sunt oprite de aciditatea naturala a pielii si o sa simta nevoia sa produca sebum, iar sebumul este un mediu proprice pentru dezvoltarea bacterilor si favorizeaza aparitia punctelor negre. Pielea are un pH de 5, 5 ( aceasta fiind o valoare universala, pH-ul pielii difera de la un tip de ten la altul ).
Pentru curatare foloseste unul dintre produsele astea :
1. Balea Waschgel Ultra Sensitive 150 ml – contine surfactanti/ agenti de curatare blanzi si cateva ingredient reparatoare : glycerin si panthenol. Ingredientele benefice din gelurile de curatare nu au timp sa actioneze la adevarata lor valoare dar glicerina este al 2-lea ingredient dupa apa, produsul are o formula blanda si nu usuca tenul. Produsele Balea le gasesti in magazinele DM.
https://www.dm.de/balea-waschgel-ultra-sensitive-p4010355300409.html
2. Bioderma sensibio gel moussant 200 ml - contine surfactanti blanzi si cateva ingrediente hidratante https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10051230
Ca si tratament pentru ameliorarea mancarimii si pentru refacerea pielii iti recomand Bioderma Atoderm Intensive Baume, contine ingrediente hidratante si reparatoare. Calmeaza pielea si amelioreaza mancarimea in scurt timp.
Iti recomand sa cumperi produsele de la Farmacia Tei pentru ca sunt mai ieftine, eu am dat 30 de lei pe tubul de 75 ml dintr-o farmacie de cartier. Un tub de 75 ml ar trebui sa-ti fie suficient, aplici crema doar pe zonele iritate. Dermatita ar trebui sa treaca intr-o luna – aproximativ.
Crema Bioderma o poti amesteca cu uleiul de galbenele in palma si sa o aplici pe ten, poti sa alegi sa o combini si cu alte uleiuri care contin antioxidanti si incrediente de tip cell communicating; ex : argan, germeni de grau, macese, samburi de strugure, coacaze negre, borago sau jojoba
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10043381
Citeste primul meu raspuns de aici : https://www.tpu.ro/beauty/care-e-cea-mai-buna-crema-de-fata/
Foloseste Bioderma timp de o saptamana ( de doua ori pe zi, in saptamana asta ar trebui sa vezi o imbunatatire a calitatii pielii tale ), iar a 2-a saptamana incepe aplicarea cremei Avene Cicalfate. Crema Avene o aplici o data pe zi – zilnic. Seara poti sa aplici ambele crème, crema care se absoarbe cel mai repede o aplici prima iar dupa 5-10 minute aplici cealalta crema.
Avene Cicalfate – repara, calmeaza, favorizeaza vindecarea mai rapida a pielii si are proprietati antibacteriene. Ingredientele sunt listate in ordinea descrescatoare a cantitatii. Primul ingredient este apa, urmata de :
CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE – derivate din uleiul de nuca de cocos si glicerina. Este un ingredient emolient care hidrateaza si repara pielea.
MINERAL OIL – emolient ( emolientii inmoaie si catifeleaza pielea ) si hidratant
GLYCERIN - este un ingredient reparator care reface matricea intercelulara ( matricea intercelulara este agresata de curatarea excesiva a pielii, caldura artificiala, soare, exfoliere mecanica, ingrediente iritante si de aerul conditionat - daca ai avut tenul uscat, cu sau fara descuamari, stii cum arata o matrice celulara afectata ) si ajuta pielea sa arate mai tanara. Este un ingredient foarte bun in cremele hidratante.
HYDROGENATED VEGETABLE OIL – este emolient si agent de conditionare a pielii ( la fel ca toate ingredientele de mai sus, exceptie fiind apa ) Agentii de conditionare imbunatatesc aspectul epidermei, reduc descumararea pielii, formeaza o bariera la suprafata pielii pentru a preveni pierderea apei din piele si imbunatatesc aspectul pielii uscate.
ZINC OXIDE - oxidul de zinc este benefic pentru pielea inflamata, iritata sau sensibila. Are proprietati antiseptice, calmante, este antibacterian si fungistatic ( opreste dezvoltarea ciupercilor )
PROPYLENE GLYCOL – este umectant ( umectantii retin apa si mentin nivelul de hidratare al pielii ), ajuta la mentinerea texturii formulei produsului finit si ajuta ingredientele active sa patrunda in piele.
POLYGLYCERYL-2-SESQUIISOSTEARATE – agent de conditionare a pielii, emolient
PEG-22/DODECYL GLYCOL COPOLYMER – stabilizator de emulsie, agent de conditionare a pielii, emolient
ALUMINUM SUCROSE OCTASULFATE – agent de conditionare al pielii
ALUMINUM STEARATE – stabilizeaza produsul, agent de ingrosare/textura
BEESWAX (ceara de albine ) – agent de ingrosare al produsului cu proprietati emoliente, agent de conditionare a pielii
COPPER SULFATE - este considerat agent de conditionare a pielii, dar are putine studii cu privire la eficacitatea lui – fiind printre ultimele ingrediente ( deci intr-o cantitate mica ) nu prea are relevant
MAGNESIUM STEARATE – imbunatateste textura cremei si este emulsifiant [emulsifiantii au proprietatea de a amesteca substantele care se separa (ex: apa –ulei ) pentru ca produsul finit sa fie omogen ]
MAGNESIUM SULFATE – imbunatateste textura cremei/agent de ingrosare
MICROCRYSTALLINE WAX – agent de ingrosare, emulsifiant
ZINC SULFATE – conservant, considerat sensibilizant al pielii daca este utilizat in cantitati mari – cum este ultimul ingredient nu este problematic.
Eu am dat 35-40 lei pe varianta de 100 ml in farmacia Catena. Iti recomand sa iti iei varianta de 100 ml.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10042440
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10037446
Tratamentele pentru acnee si puncte negre trebuie sa astepte, este important sa-ti repari pielea. Ingredientele care trateaza acneea sunt destul de dure si usuca tenul.
Trebuie sa folosesti protectie spf minim 30 ( de preferat 50!), intr-o cantitate generoasa, tot timpul anului. Chiar si cand stai in casa! Expunerea la soare prelungita, cu scopul de a te bronza sau a face alte activitati este interzisa.
Photoderm AKN Mat SPF 30 :
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10019677
sau :
BIODERMA Photoderm Max Cream SPF50 :
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10045592
Cantitatea necesara pentru a beneficita de spf-ul indicat pe ambalaj este de 1, 25 ml ( cat o moneda de 50 de bani, daca aplici mai putin produs decat este necesar poti beneficia de un procent mult mai mic de protectie, poti sa aplici aceasta cantitate in 2-3 straturi cu pauze intre ele ca sa nu-i dai tenului prea mult produs dintr-o data. Spf-ul se aplica cu 20 de minute inainte de a iesi din casa.
Lactatele ( lapte, iaurt, branza etc ), sucurile accidulate si cu adaos de zahar, cafeaua, ciocolata, prajelile, snacks-urile, carnea de porc, conservele - favorizeaza aparitia acneei si inrautatirea acesteia. Fa un test si vezi cum se comporta tenul tau pe parcursul unei luni fara sa mananci aceste alimente, eu n-am mai avut probleme cu acneea de cand am renuntat aproape definitiv la lactate ( mai mananc cascaval, dar lapte sau iaurt nu ). Sucuri acidulate, prajeli, snacks-uri, alimentele grase si conservele ar trebui sa le elimini din alimentatie din proprie initiativa -nu sunt sanatoase si-ti fac rau. Daca ai pofta de ceva dulce poti sa mananci migdale, nuci, alune, fructe etc.
Poti sa-ti cumperi din plafar sau farmacie argila pudra. Inainte de dus iti prepari putina argila si stai cu ea 10-15 minute, nu o lasa sa se intareasca complet. Argila este un bun absorbant si este foarte buna pentru tenul gras, nu o aplici pe zonele irritate si uscate. Foloseste argila albastra pudra si fa-ti cantitatea necesara pentru o singura aplicare.
Aplica argila o data sau de doua ori pe saptamana, cand o sa ti se vindece dermatita poti sa aplici si de 3-4 ori – daca ai un ten foarte gras poti sa aplici si zilnic sau o data la doua zile dar sa nu o lasi sa se usuce complet.
Argila o amesteci cu apa plata, minerala, ceai verde, ceai de musetel etc. Nu amesteca argila cu nici un ingredient iritant. ( ex: zeama de lamaie, sucuri de fructe etc. )
Http://www.alegesanatos.ro/......31-782.jpg
Deci nu ar trebui sa ma mai spal pe fata cu sapun?!
Ingredientele benefice care se afla intr-un recipient de tip borcan sunt distruse in scurt timp, ele sunt instabile in prezenta luminii si a aerului. Daca ai folosi o crema intr-un borcan de fiecare data cand ai lua produs ai contamina crema cu bacteriile care se afla pe degetele tale. Chiar daca tu te-ai spalat pe maini, inevitabil atingi si alte suprafete purtatoare de bacterii. Crema trebuie sa fie intr-un tub sau recipient opac cu capac surub sau cu pompita care nu permite aerului sa intre in recipient.
Termin-o pe asta si poti sa-ti iei :
1. Emulsie hidratanta matifianta - o am si imi place foarte mult, de fiecare data cand o folosesc ma trezesc cu tenul foarte luminos si parca are si un efect de micsorare al porilor ( nu ii am mari, dar parca ii face insesizabili :)) ). Contine vitamina B3 ( niacinamide ) ca al doilea ingredient
https://www.farmec.ro/produse/ten/emulsie-hidratanta-matifianta-431.html
" Proprietăţile cosmetice ale niacinamidei :
atenuează acneea şi petele
reduce roşeaţa, hiperpigmentarea
întăreşte bariera de protecţie a pielii
previne pierderea apei din piele
reînvie tonusul şi textura pielii
îmbunătăţeşte elasticitatea pielii
uşor efect regulator de sebum "
sursa : http://www.elemental.eu/ro/924-niacinamida.html
2. Crema dermoreparatoare - hidrateaza tenul, repara pielea daca ai cicatrici, cosuri sau pete. Este un pic mai grasa, trebuie aplicata in strat subtire, dar o folosesc si persoanele cu ten gras. O aplici si dupa 10-15 minute poti sa desfaci un servetel nazal (d-ala cu 2 sau 3 straturi ) si sa tapotezi usor pielea cu el ca sa iei surplusul de produs.
https://www.farmec.ro/......a-429.html
* In farmacii ai o reducere daca ai card
Pe site cremele mai intra in promotie, eu am dat 33 lei pe cea dermo de pe site si 37-38 lei pe cea matifianta din farmacia sensiblu
Aboneaza-te la newsletterul celor de la farmec ca sa primesti ofertele lor
Nu, nu mai aplica sapun pe fata. Cumpara-ti gelul de curatare. Tenul tau e foarte agresat, il agresezi si cu sapun. Punctele negre iti apar si de la sapun, cosurile la fel. Iti distrugi pielea si o sa te trezesti cu riduri de la o varsta frageda.
PS : daca dai comanda la farmacia tei, ca sa-ti iei cremele tratament pentru dermatita, poti sa-ti iei de acolo si cremele de la Gerovital, sunt mult mai ieftine. Una nu este momentan in stoc dar o sa apara mai mult ca sigur in scurt timp.
29 lei :
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10043047
34 lei :
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10043048