| XZX213 a întrebat:

Buna, deci problema mea suna cam așa: fac voluntariat intr-un spital iar la un moment dat am scos branula unui pacient si mi-a sărit puțin pe față conținutul rămas in el. Nu stiu daca si in ochi n-am simțit dar nu sunt sigura. La aproximativ 4 luni am făcut analize pentru HIV, virus hepatic b si c au ieșit negative. Am vorbit cu câteva persoane mai specializate. Unii zic ca e ok alții ca nu. Problema e ca nu stiu la ce doctor sa ma adresez, ce domeniu? Voi ce părere aveți despre problema mea? Nu vreau sa vad comentarii gen ca îmi trebuia ochelari de protecție. Stiu foarte bine lucrul asta dar cine a umblat dintr-un spital de stat in ro a văzut cum sta treaba mai ales in cazul voluntarilor. Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| Donsavas a răspuns:

Salut! De acum incolo ar trebui sa porti masca si ochelari speciali pentru protectie,daca nu vrei sa mai treci prin asemenea momente neplacute. Nu conteaza cum e la noi in tara. Respectand regulile astea de igiena si de bun simt, moda asta va fi urmata si la noi.
Hiv-ul nu se ia daca nu ai o rana deschisa tu prin care sa intre virusul in organism si cred ca daca avea sida,stiai de asta de la pacient sau de la cadrele medicale de acolo.
Analizele ti au iesit negativ,deci nu mai conteaza ce iti spun oamenii si daca le repeti, o faci pentru ca doresti sa previi boala in general, nu pentru ca te a improscat accidental un om cu sange si te ai spalat tu dupa(banuiesc ca da).
Stai linistit, orice infectie isi face prezenta cu simptome, mai ales dupa atata timp. Frica de boala nu se pune.

1 răspuns:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ai nevoie de analize facute la 6 luni, asta este perioada maxima de fereastra imunologica a HIV si a virusului B. Te poti adresa unui medic de boli infectioase.