| Iuliana28z a întrebat:

Bună! Deși am doar 19 ani ma simt atât de epuizată psihic. Ma simt atât de tristă uneori am niște stari de nervi cu greu ma controlez pur și simplu îmi vine sa lovesc pe cineva dar NICIODATA nu am facut-o și starile acestea vin destul de des. Am numai gânduri negre uneori îmi vine sa nici numai exist dacă nu aveam familie lângă mine nu știu ce ma făceam. Am început sa merg și la psiholog luni am prima ședință de terapie nu știu cum sa ies din stările acestea nu știu la ce sa ma mai gândesc ca să ma liniștesc nu credeam vreodata ca o sa ajung în situația asta. Dați-mi niște sfaturi cum sa îmi controlez nervi si starile de depresie? Exista ceva ceaiuri pentru liniste? Nu as vrea sa ajung la psihiatru și nici psihologul meu nu a zis ca e cazu. Voi cum treceți peste toate aceste stări? O sa trec vreodata peste asta sau asa o sa fie toată viata.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Alinuța00 a răspuns:

În nici un caz nu o sa fie așa toată viața, nimic in viata nu e permanent.Am avut depresie mulți ani, dar am trecut până la urmă peste, asa cum s-a putut la mine si sunt vie si bine in ziua de azi, asa va trece si la tine.Trebuie să conștientizezi că tu controlezi toate emoțiile tale,când te simți nervoasă te pui frumos undeva si începi să faci origami,adică fluturași,stelute,barcuțe, lebede, inimioare orice vrei (sfat de la psiholog).Pe mine asta m-a relaxat cel mai mult, o sa iti placa mult, sau pictează/desenează si asta e o optiune.O altă opțiune e un sport de contact, o sa te facă să te simți și mai bine si încrezătoare.Continuă să mergi la psiholog o sa ai ceva ședințe, ceva mai multe (depinde de cat decide el) important e să nu renunți, mergi cât iti recomanda el. Daca dupa ce ai terminat toate ședințele si mai simti nevoia, te duci la alt psiholog si ii spui ce s-a intamplat si, si acela o sa te ajute.Nu o sa poti sa vindeci tot ce ai trait doar într-o singură ședință, o sa fie mai multe.Un alt aspect important e că trebuie ca tu sa ai încredere ca totul va fi bine. Daca intr o situație din viata ta sfârșitul e rău, atunci ăla nu e sfârșitul.Constientizează ca dacă tu o sa menții starea asta de deapeise, nervozitate, anxietate in jurul tau vor veni numai persoane de același fel dar in acelasi timp te distruge si pe tine.În viata atragi ceea esti, ai grija cu chestia asta, mulți nu cred asa ceva si efectiv o experimenteaza pe pielea lor dar nu își dau seama. Daca mai vrei niște sfaturi, dă mi cerere si scrie-mi in privat, sunt aici aproape zilnic si raspund garantat ❤ happy

4 răspunsuri:
| Manciu_Emil_1976 a răspuns:

Cred cã situația de acum nu e tocmai ce ai tu nevoie, bãnuiesc cã ți se cere prea mult, sau te implici/soliciți peste puterile tale, sau contrar aspirațiilor/nevoilor tale.

| IonelaIasmina a răspuns:

O sa îți treacă!
Te pup!
Succes!

| MironMihaela a răspuns:

O sa treaca.Ai nevoie de o motivatie buna in viata si un mediu adecvat sa.ti indeplinesti visurile.Succes!

| Iuliana28z explică:

Nu știu cum te ține dumnezeu pe pământ...