| kliffe a întrebat:

Bună dimineața. Acum 5 zile mi s-a umflat o mãsea, mai exact toata partea dreaptă a feţei, având puroi şi dureri semnificative. Neavând posibilitatea de a merge la stomatolog, nefiind în ţară, am inceput un tratament cu amoxacilina pentru a combate infecţia, iar când durerile sunt mari iau un ketonal. Ieri durerile au dispărut, s-a desumflat destul de mult, totul parea ok, însă aseara, azi-noapte durerile au început iar, parcă mai puternice ca altă dată, şi s-a umflat iar.
Ce aş putea face să se dezumfle mai repede, să dispară durerile? Am citit pe unele site-uri că e bine să pun ceva cald pe partea afectată, că va ajuta la spargerea puroiului, este în regulă? Ce sfaturi îmi oferiţi? Va multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Ti-ai pus gand rau?! Daca s-a umflat obrazul inseamna ca infectia a difuzat in tesuturile situate sub masea(ligamente, os alveolar). Odata format la radacina dintelui, puroiul nu are nicio cale naturala de iesire! Du-te la stomatolog ---este o urgenta medicala!

| kliffe explică (pentru alessia5158):

În ce constă acel " drenaj ". Cât durează până puroiul va dispărea complet?

| alessia5158 a răspuns (pentru kliffe):

Drenarea puroiului se face fie printr-o mica incizie la nivelul gingiei umflate, fie prin interiorul canalului radicular. Nu intrerupe antibioticul pana ajungi la urgente!

| Felys a răspuns:

Amoxacilina este foarte slaba si probabil nu ai luat nici suficient timp, pentru dantura Augumentin estew antibioticul care merge dar oricum daca nu se umbla acolo sa se dreneze poti sa tot iei antibiotic ca la cel mai mic curent iar se umfla

| Peridava a răspuns:

Sfat: mergi la stomatolog. In orice tara gasesti medici, nu numai in Romania.
Daca nu mergi, infectia se va extinde si s-ar putea sa-ti fie fatal. Nu glumesc doar ca sa te sperii!