| RalucaAlexandra a întrebat:

Buna dimineata,

Am contactat HPVul in urma cu 3 luni de la actualul meu prieten, aparent nici el nu stia ca are asa ceva. Problema sta in felul urmator: Mi-a iesit un condilom mic langa vulva, cat gamalia de ac, imediat la 2 zile m-am dus la ginecolog care mi-a dat sa fac niste teste( inclusiv genotiparea) pe care urmeaza sa le fac saptamana asta. Momentan iau doar Baraka(pentru imunitate), vitamina C+propolis, iar local ma spal cu un sapun special de la plafar cu echinaccea si aplic ulei de cocos, de ricin sau tinctura de propolis. Sunt foarte speriata. Citesc pe internet, plang si ma stresez incontinu. Exista cumva, pentru faptul ca m-am dus imediat la doctor, sa ma pot vindeca mai rapid? Adica sa nu iasa mai multe condiloame si virusul sa devina inactiv mai rapid pentru ca a fost descoperit din timp? A mai trecut cineva prin asta!?
Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

HPV-ul are in jur de 200 de tulpini, din care doar 6 sunt cancerigene si alea sunt in general invizibile, provocand mutatii celulare, la nivelul colului uterin.
Cele de la suprafata pielii nu sunt din cele cancerigene, dar nah, trebuie facut oricum colposcopia sa se vada cu ce fel de tulpina sau tuplini (poate sunt mai multe) ai fost infectata, si tot la 6 luni sa se verifice colul uterin, pentru ca acolo apar transformarile celulare si in caz de evolutie sa se faca cauterizare, criogenizare sau chiar rezectia chirurgicala a colului uterin, pentru a nu permite celulelor deja modificate sa se transforme in cancer.

Din pacate, asta efectul sexului neprotejat!
Chiar nu ai stiu ca, facand sex fara prezervativ, poti sa iei boli cu transmitrere sexuala? Chiar nu ti-a pasat deloc?
Nu poti sa ai incredere in nimeni, atat vreme cat el nu a fost virgin, chiar daca tu ai fost...
Sanatos este sa va faceti amandoi analize medicale daca vreti sa faceti sex neprotejat, macar stiti cu siguranta ca nu luati vreun HPV sau vreun pui de SIDA ori sifilis, ori cine mai stie ce.

Apropo, daca baiatul ti-a transmis-o si a mai facut sexoral si altor partnere, sa-si verifice si el gatul, pentru ca o tulpina de HPV din cele 6... poate sa-i faca un cancer in gat de toata frumsetea.

Multe din tulpinile HPV-ului, sunt distruse de sistemul imunitar al tau, alte sunt rezistente, dar trebuie sa ai grija sa-l tii non stop in perfecta stare.