anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna Dimineata! Am frisoane puternice, dureri de cap, dimineata am gura uscata si in zona de jos a gatului sunt 2 umflaturi care dor usor. Oare am rubeola? Multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

Daca te doare putin si dupa urechi, cred ca este Oreion! Daca e asa, mergi rapid la medic.

| Andrei233 a răspuns:

Febră ai?

| Nedelcu_Simona_1992 a răspuns:

Daca ai doua umflaturi in zona de jos a gagtului e posibil sa ai amigdalita. Amigdalita este boala amigdalelor, sunt posibil inflamate, daca nu poti inghiti este sigur aceastal. Mergi la medic

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ti-as spune ca oricare de pe acest forum sa te duci la medic!
Eu as zice ca ai o infectie bacteriana- pentru ca ai ganglionii umflati, frisoane, durere in gat.
Ca tratament ar trebui sa rezolve niste antipiretice: nurofen raceala si gripa, sau coldrex fervex,
pentru durerea in gat fie iti iei niste pastile pentru supt sau spray-uri cu anestezice locale gen lidocaina, benzocaina
Ma abtin de la tratamentul cu antibiotice, la ele recurgi cand vezi ca temperatura e mai mare de 39 grade celsius, starea se agraveaza.
Ceaiuri: de tei, musetel cu lamaie, multa vitamina C, ceai de fructe.
Daca ai febra ca tratament babesc mama imi punea comprese cu otet indoit(jumatate apa, jumatate otet)
si vata in urechi, vata imbibata cu spirt- data foc pana cand se evapora spirtul apoi cat o pui in uereche.
si ca totul sa fie complet iti tai niste cartofi rondele si iti pui un colier la gat.