| emilia21 a întrebat:

Buna dimineata as vrea cateva sfaturi, sunt racita de vreo doua zile, si nu stiu cum sa ma tratez natural, deoarece banuiesc ca sunt insarcinata, ce as putea sa iau sa imi treaca cat mai repede, va rog ajutati-ma!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna.
Daca suspectezi ca esti insarcinata (felicitari, mamico!) consulta medicul de familie.
Nu trebuie sa iei medicatie in primele luni de sarcina decat sub atenta supraveghere a medicului de familie si ginecolog.
Sanatate, o sarcina usoara fara complicatii si un copilas sanatos.
Pa, pa.

12 răspunsuri:
| emilia21 explică:

Multumesc legiuitoarea pentru felicitari, am sa incerc cu ceaiuri indulcite in miere am auzit ca sunt bune, si daca nu ma simt bine am sa apelez si la doctorita, deocamdata e o mica raceala, doar stranut si ma doare capul.Paracetamolul este interzis sa-l iei, din cate am auzit nu are nimic, tu ce zici?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna.
Mergi la medicul de familie cel mai bine, nu vreau sa iti dau informatii gresite.
Paracetamolul este bun pentru combaterea temperaturii alaturi de algocalmin. In perioda sarcinii pot aparea alergii de diferite etiologii pe fond de: medicatie, alimentatie, praf, polen, parfum, etc.
In aceasta perioada esti ca o floare care se dezvolta si daca nu pui apa care trebuie la radacina, potrivita ca temperatura, nu-ti prieste si apar probleme.
In primele 3 luni de sarcina se formeaza bebelusul, dupa aceasta perioada urmeaza dezvoltarea lui pana in luna a 9-a. Acesta este motivul pentru care nu-ti recomand decat o vizita la medic.
El este singurul in masura sa te ajute sa scapi de raceala fara sa afecteze fatul.
Uite, poti face ceai de lamaie (o lamaie medie galbena la un litru de apa). Cand da apa in clocot, pui cubuletele de lamaie si lasi la fiert timp de trei minute. Dupa ce iei de pe foc, adaugi miere dupa gust: mai dulce sau mai putin dulce. Acest ceai are o sursa bogata de vitamina C care combate raceala alaturi de vitaminele care se gasesc in miere si nu afecteaza in niciun fel bebelusul.
Pa, pa.

| jo a răspuns:

Am o prietena insarcinata si i-a interzis medicul orice fel de ceaiuri, pentru ca nu sunt pe deplin cunoscute efectele lor. Du-te la medic! Nu vrei ca, din cauza unei comoditati, sa regreti toata viata.

| emilia21 explică:

Multumesc pentru raspuns jo, am sa ma duc, dar problema e ca saptamana asta nu ma pot duce, si de aia am intrebat! crezi ca lamaia mancata simpla face ceva rau?

| emilia21 explică:

Multumesc pt raspuns jo,am sa ma duc,dar problema e ca saptamana asta nu ma pot duce ,si de aia am intrebat! crezi ca lamaia mancata simpla face ceva rau?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna.
Nu face niciun rau lamaia consumata ca atare.
Pa, pa.

| jo a răspuns:

Nu pot sa-ti spun decat ca nu stiu.

| jo a răspuns:

Nu pot sa-ti spun decat ca nu stiu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe langa ce a scris Legiuitoarea, bea si suc natural de portocale e foarte bun.Cumpara portocale si stoarce-le tu acasa. Daca-ti plac portocalele.Si supele sunt bune, o supica de vacuta sau pui, caldutza. Pusy si felicitari pentru bebe big grin

| emilia21 explică:

Ms bunny pentru felicitari sunt tare bucuroasa si eu de cand am aflat, am sa incerc si sucul de portocale ca imi place, va multumesc la toti pentru sfaturi! noapte buna

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ia sirop de pin de brad cu ceai de sunatoare fara zahar sau orice alt indulcitor cu multa lamaie si mananca lamaie fara zahar daca poti sau si cu zahar daca vrei si insanatosire gravnica si succes cu bebita.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa ei la ciok