Din moment ce medicul semneaza ca esti apta pentru locul de munca (sa fie specificat pentru ce job! ), atunci raspunderea ii revine.
Ba da. In mod normal si legal, orice persoana care lucreaza in orice forma cu alimente, trebuie sa aiba analizele de sange facute periodic.
Angajatorul mi-a spus sa ma duc la o clinica sa mi fac analizele necesare pentru postul de as. bucatar.m-am dus acolo, am specificat pentru ce post vreau analize si am fost trimisa in 2 locuri.la recoltari unde am lasat 2 probe mat.f.(recipient cu gel si fara gel)asteaptam sa mi se ia si sange dar cica nu trebuie. apoi am fost in alt cabinet unde am fost intrebata daca am avut probleme de sanatate, mi s-a luat tensiunea, mi s-a ascultat inima, a completat o fisa si cam atat.
Dupa ce am fost in cele 2 cabinete am fost inapoi la medicina muncii din clinica respectiva..de unde mi se dase ce analize am de facut, i am spus ca am fost unde am fost trimis si am intrebat daca mai am ceva de facut.mi-a spus ca nu..ca sa vin luni dupa rezultate si dupa fisa de aptitudine. Am intrebat daca nu trebuie sa fac si analiza la sange si mi-a spus ca nu.acum vreo 5 ani am facut prima data analize la ei pentru postul de ospatar si atunci mi s-a facut si analiza la sange
Si eu stiam ceva in jur de 90lei. Restaurantul respectiv inca nu s-a deschis.angajatorul mi-a spus ca in prima zi de munca sa am analizele facute si fisa de aptitudine. Ca le platesc eu...si daca voi sta la ei mai mult de 6 luni o sa mi deconteze. Deloc linistita din cauza lipsei analizei la sange, am sunat mai inainte la clinica la care am fost dimineata pentru analize si mi s-a facut legatura cu tipa(de la medicina muncij din clinica respectiva)cu care am virbit dimineata...pe care o intrebasem la plecare daca chiar nu trebuie sa fac si analiza la sange si spusese ca nu.i am spus ca am fost dimi acolo pentru analize si am intrebat o iar daca sigur nu trebuie analiza la sange.a intrebat despre ce loc de munca este vorba si i am spus ca dsp ajutor de bucatar.a spus ca analiza la sange nu este neaparat necesara..importanta este aia la scaun. I am spus ca eu stiam ca se face si la sange.a spus"angajatorul ti a cerut si analize la sange?" Si eu i am spus"angajatorul mi-a spus sa ma duc la o clinica si sa mi fac analizele.sa spun ca ce vreau sa muncesc si ca cei de la clinica imi vor face analizele necesare acelui loc de munca". Tipa a spus..atunci nu i necesar. Va asteptam sa veniti dupa rezultate si fisa de apt.sapt viitoare. Oare sa stau linistita? Oare nu o sa mi spuna angajatorul in prima zi de munca sa am analizele incoplete?
Pentru angajare este obligatoriu analizele la sange si a materiilor fecale.
Mat.fecale am dat 2 probe..recipient cu gel si fara gel
Am mai muncit la o simigerie acum vreo 3 ani si mi s-a facut si analiza la sange
UnAltAnonimCelebru întreabă: