| Girly97 a întrebat:

Buna dimineata! Ceva nu este in regula cu mine. Anul trecut cand am facut niste analize uzuale, medicul de familie a observat ca TSH este 1.49 Ui/ml si FT4 0.730 ng.dL, rezultate care l-au pus pe medicul de familie sa imi recomande consult endocrinologic. Medicul endocrinolog nu a gasit nicio problema cu tiroida mai ales ca este in limite normale cu exceptia hormonului redus. Mi-a spus sa repet TSH, FT4 si ATPO dupa 6 luni. Le-am repetat acum si ATPO este de

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Floridori a răspuns:

Banuiesc faptul ca ideea era ca ai ATPO marit.Intrebarea s-a finalizat brusc si nu pot decat sa ghicesc ca despre asta ar fi vorba...

Exista cazuri (nu foarte dese ce e drept) in care pacientii fara probleme tiroidiene, prezinta astfel de fluctuatii precum cele descrise de tine.Acest lucru se intampla in cazul in care exista afectiuni reumatice inflamatorii, in cele mai multe cazuri, cauzate de factori genetici.

Sfatul meu ar fi sa ceri opinia altui endocrinolog pentru a confirma sau infirma posibilitatea unei afectiuni endocrine si daca si acesta iti va spune ca nu exista probleme de aceasta natura, sa mergi pe ideea pe care am scris-o mai sus.

Multa sanatate!

| helpforyou a răspuns:

ATPO este un anticorp care se leagă de tiroglobulină, un proteină care este esențială pentru producția de hormoni tiroidieni. Un nivel crescut de anticorpi ATPO poate indica o afecțiune autoimună numită tiroidită Hashimoto, care este o cauză comună de hipotiroidism (nivel scăzut de hormoni tiroidieni).

Trebuie sa vorbesti cu medicul endocrinolog care iti va spune daca ai o problema de sanatate sau doar este un episod pasager cauzat de alte probleme de sanatate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ar fi un hipertiroidism?

Adică mă gândesc că dacă TSH mărit (în cazul meu era 40 de la normal 4-5) ar însemna hipotiroidism, asta mi-a pus mie ca și diagnostic medicul, la tine scăzut ar însemna latura opusă a tiroidei, adică hipertiroidism, dar eu doar îți spun ce-mi trece prin minte, nu sunt medic și nu mă pronunț eu să-ți pun pe aici vreun diagnostic. Doar îți spun.

Dacă în hipotiroidism ca și simptome și probleme ai (căderea părului, uscarea pielii în exces, membre superioare și inferioare înghețate în permanență, probleme cu frigul, somnolență mereu, încetinirea organismului și a funcțiilor vitale, un fel de moarte a celulelor omului) poate că în hipertiroidism ar fi total opusul, o accelerare a funcțiilor și celulelor vieții omului, poate probleme cu căldura și nervozitatea, poate probleme cu somnul și energia, poate ești la polul opus plină de prea multă energie și te mulțumești cu doar câteva ore pe noapte de somn, poate chiar ai probleme cu adormitul și ești sensibilă la orice stimul vizual sau auditiv. De asemenea ai probleme cu ciclul menstrual sau ar trebui să ai dacă ar fi hipertiroidism, în cazul meu nu-mi mai venea deloc sau super neregulat și ori nu venea cu lunile, ori când venea mă ținea cu lunile. Deci ceva dereglări poate poți manifesta și tu.

Eu nu pun diagnostic și nici nu mă pronunț cu nimic doar îți prezint aceste două disfuncții ale tiroidei. Claaar trebuie să reiei toate analizele și sfatul meu ar mai fi și să schimbi medicul.