| Alexandru7890 a întrebat:

Bună dimineața.Cum fac sa am și eu o data pofta de mancare sa mananc și eu ceva cu pofta nu doar de gândul de a manca.Am făcut analize au iesit superbe sunt sănătos.Am făcut ecografie abdominala doar problema cu fierea.Mi s au dat niște vitamine ulei de peste vitamina d vitamina A D E complex.Pentru fiere ceva essentin buscopan și idk.Le am terminat pe toate tot la fel ca inainte în schimb mi au mai trecut grețurile și durerile de cap.Am fumat și nu mai fumez de băut nu beau am 16 ani 58KG și 1.85m.Aveam 46 kg pana sa fac analizele și pana sa iau vitaminele cu tot.Am luat 12kg în 2 luni.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Senzatia de "pofta de mancare" este coordonata de creier, pe baza a 2 senzori principali:
1. Senzorul de "stomac gol-stomac plin"
2. sistemul de percepere vizual+mirositor+gustator

- Daca nu ai mancat de 2 zile si inca nu ti e foame, atunci nu-ti functioneaza senzorii din stomac.
- Daca nu ti se declanseaza pofta la vedere /miros /gust, atunci ai problema la partea sistemului de percepere.
- Daca nici un senzor nu functioneaza, atunci este problema la creier.

Verifica, care varianta este la tine si acolo trebuie cautata solutie de rezolvare!

| Mosotti a răspuns (pentru Bula):

Dar a mancat 2 luni destul de mult! De a luat 12 kg, cu a mancat asa daca nu a avut pofta si foame mai sus? A mancat 3600 Kcal/zi in loc de 2200, e mult.

De aia i-am zis de Peritol sa intrebe medicul, ala blocheaza receptorii de serotonina pe grupul de receptori 5HT2C, si iti urca pofta de mancare, normal ca de la creier ii vine lipsa poftei, are activitate serotoninica ca lumea acolo, iar asta scade pofta de mancare, este bine, insa na, nici sa aiba 46 kile la inaltimea aia nu e bine.

Evident ca e posibil ca nici peritolul sa nu ii urce pofta de mancare, dar e de incercat.

Varianta 2 este ca un medic sa-i provoace o hipoglicemie, sa vezi ca mananca si masa, metoda asta merge sigur! Ii baga putina insulina rapida, coboara glicemia mai jos de 60 dar nu indeajuns de jos sa aiba probleme, o sa simta putin tremuraturi, transpiratie rece si apoi apare foame de lup si pofta de dulciuri, mananci cu asa o pofta de zici ca esti in al noulea cer. Se amplifica placerea gustului de nu iti inchipui.

Dar nici un medic nu va face asta doar asa, eu unul daca eram medic ii indeplineam aceasta dorinta, ca il inteleg.
Il luam la cabinet, ii faceam, si il lasam sa-si faca dorinta, il puneam sa-si cumpere dinainte ce ar vrea sa manance, si pleca de la mine dupa ce glicemia revenea la normal dupa ce manca.
Asta daca peritolul nu ii merge.
Ca acasa de capul lui sau al parintilor nu merge, ca daca gresesti, faci coma hipoglicemica.

Dar vreau sa aflu cum a luat el 12 kg in 2 luni daca nu a mancat cu pofta, ca nu poti manca 1400 Kcal/zi in plus in scarba.
Sa vedem ce spune ca l-am intrebat.

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Tine-o tot asa si vei ajunge la greutatea normala de 85 kg la 1.85m.

FARA: tutun, prajeli, grasimi, tocaturi, salamuri, carnati si sucuri, fiindca ele iti pot declansa crize urate de fiere.

| Alexandru7890 explică (pentru Violleta2022):

În regula dar pana la urma de ce nu vine pofta asta de mancare? Mi s-a spus de la doctorița de familie ca este în regula 58kg la vârsta mea dar ar mai trebui ceva.Acum nu știu dacă cum consideri tu nu am voie sa beau deloc suc niciodată sau pot de Crăciun măcar și pe urma sa le las

| Violleta2022 a răspuns (pentru Alexandru7890):

Imi pare rau sa-ti spun dar un medic care-ti spune ca esti in regula cand tu esti subponderal (sub greutatea normala), iti spun ca este un medic prost si trebuie schimbat medicul.
Asemenea medici fac medicina pentru bani, fara sa le pese pe cine trateza sau daca esti bine. Chiar isi doreste sa-ti fie rau ca ii poti aduce mai multi bani, fiindca un om bolnav merge des la medic si asta este o afacere profitabila, comparat cu un om sa antos acre nu are de ce sa mearga la medic.
In orice caz, daca analizele tale spun ca esti sanatos, atunci nu trebuie decat cresti cantitatea de mancare si sa mia iei in greutate.
Ca baiat, atat cat este inaltimea ta, trebuie sa fie si greutatea, adica, daca ti ai 1.85m greutatea ideala la baieti este 85kg

| Mosotti a răspuns:

Te duci la medic, ii spui ca vrei sa ai si tu odata pofta si intreaba daca vrea sa-ti dea Peritol, si sa vezi ce mananci de rupi dupa ce iei una din aia! Peritolul se da pentru altceva, dar are ca efect secundar urcarea poftei de mancare, se da de unii medici pentru asta.
Efectul trece a doua zi.

E bine sa ai un magazin langa casa...in ziua aia.
Dar vad ca ai mancat! Ca ai luat 6 kg lunar, ai mancat destul in plus, n-ai mancat cu pofta?
Ai mancat cam 3600 kcal/zi in loc de 2200 cam cat arzi.
Cum ai mancat asa daca nu aveai pofta?

| Alexandru7890 explică (pentru Mosotti):

Pai am mâncat dar cum sa iti explic eu nu e pofta aia de mancare stau pana la 10 11 ca să mănânc prima masa atunci când simt ca îmi cedează stomacu

| Mosotti a răspuns (pentru Alexandru7890):

Am inteles, dar aia e, ce sa faci, discuta cu medicul ce vrei, si vezi ce spune.