anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună dimineața.
De două săptămâni mănânc 1.300 de calorii pe zi, am exclus in proporție de 80% carbohidrații și nu mai mănânc dulce.
Problema este că în aceste două săptămâni nu am slăbit nimic. Mi-am făcut și analizele, nu este nimic pe bază hormonală și tot ce gătesc, cântăresc și îmi trec în aplicația "Eat&Track".
Ce fac greșit? Înainte, când consumam 1.200 de calorii slăbeam in fiecare săptămână intre 200-500 grame.

Date de referință: 23 de ani, 150 cm înălțime, fac între 2000-5000 de pași zilnic (lucrez și sunt și la master cu ore până la 21:00).

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Cate kg ai sa iti calculez imc

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

80,95. Aici stagnez de două săptămâni.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Sa fii atenta la ceea ce scriu, ai obezitate gradul 2, rata ta metabolica este de 1600 de calorii, ce înseamnă rata metabolica? Daca stai toată ziua în pat, a doua sursă de ars calorii este sportul, a treia termogeneza = alimentele ard calorii prin digestie, astfel eu recomand o dieta cu 50% proteine, grăsimi sănătoase 30% și doar 20% carbohidrați, proteinele inhiba foametea, iar 20% din calorii se ard prin digestie, as recomanda aplicația este track, din cele 1600 de calorii vom consuma doar 1200 de calorii iar 400 sa vina din sport, astfel slăbești 1kg pe săptămână, nu uita că rata metabolica scade pe măsură ce slăbești + trebuie sa faci mai mult efort fizic când slăbești, de asta multi se lovesc de un platou că scade rata metabolica și logic cu cât ești mai gras cu atât arzi calorii mai repede

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Nu uita că toată viața ta va trebui sa ți cont de calorii, eu am slăbit 25 de kg in 3 luni dar cum a venit corona am stat in casă, sălile erau închise și m-am reingrasat in următoare 9 luni ba am pus și 5 kg pe plus, după slăbit trebuie urmată dieta cu proteine și culturism, nu trebuie sa ridici greutăți mari

| Violleta2022 a răspuns:

Consuma 1000 calorii pe zi si vei slabi cu siguranta.

| DandG2304 a răspuns:

Buna! Posibil ca stresul sa fie un motiv pentru care stagnezi.

| RAY a răspuns (pentru DandG2304):

Nu exista factori de stagnare, asta e un mit