Parcă am mai vorbit pe tema asta dar tu, ZERO reacție
https://www.tpu.ro/......ste-80-85/
Ma indoiesc ca te-ai sfatuit cu un medic.
La tine toate sunt anormale. Pulsul nu e mic. Tensiunea (si sistolica si diastolica) este mare la orice valori insiri tu acolo. Aspirina creste viteza de circulatie a sangelui. Desi pe total e benefica, mie cardiologul mi-a interzis-o. Si tot ce contine aspirina.
Lasa cunostintele, lasa TPU si mergi la un medic adevarat.
Chiar am făcut-o, doar că nu este medic cardiolog, ci pe medicină internă. Când i-am spus de tensiunea avută de dimineață (127/98), mi-a zis să merg la cardiolog și să iau Propranolol, pentru că tensiunea diastolică e prea mare și nu e bine să stăm mult timp cu ea așa... Știu că valorile tensiunii sunt mari, de aia m-a și îngrijorat. Acum, nu știu ce s-a întâmplat, dar o am 110/77 și puls 80. După această experiență, cu siguranță voi merge din nou la cardiolog. Am fost acum două luni, iar la ecografie și ekg inima a ieșit sănătoasă, dar nici nu cred că e normală o astfel de tensiune diastolică, doar dacă nu cumva stresul o poate crește atât de mult.
Mulțumesc pentru răspuns!
Am uitat să menționez, am început să am un fel de simptome de răceală (tuse, durere în spate, dureri de oase, senzația de febră, mă ard ochii, etc), dar nu știu dacă o răceală ar putea crește tensiunea, mai ales pe cea diastolică.