| Stefan1123 a întrebat:

Buna dimineața! Este normal ca intorcandu-te acasă, intr-un oras liniștit, după un semestru de facultate in Bucuresti, intr-un moment de oboseala intensă sa ai senzația că auzi sunetul sirenei ambulanței?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Da. Daca e liniste, auzi sirenele chiar si de la distanta de cativa kilometrii.
Nu degeaba, zgomotul se masoara in dB (decibeli), care este o masurare RELATIVA fata de perioadele de (relativa) liniste in zona.

Urechea, ochiul (dar si ceilalti receptori din organism) se acomodeaza in gama foarte mare de simulentii din jur, deci perceptia este relativa la perioadele de intensitate scazuta, dar si de raportul de durata dintre perioadele de zgomot/liniste.

| Stefan1123 explică (pentru Bula):

Si cand te gândesti ca intrebarea este la categoria "Sanatate"...

| Bula a răspuns (pentru Stefan1123):

Logic. happy
Mici nu se incadra la "Politica" sau "Benzi desenate". laughing

| Stefan1123 explică (pentru Bula):

Se pare ca "Bula" nu este doar un username... iti recomand și "GicaContra"

| anonimg a răspuns:

Într-o lume anormală totul este normal.
În cazul tău, este normal ca după ce ai fost sechestrat în orașul poluării de toate felurile, să rămâi cu sechele. happy

| xerxes1 a răspuns:

Daca nu vezi pitici colorati care zboara in jurul tau, nu este nimic grav.

| Stefan1123 explică (pentru xerxes1):

Nici chiar asa, Doamne fereste! Doar un sunet de intensitate mică!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am pățit și eu când am stat până târziu ca să învăț pentru o teză, nu îmi pot da seama care ar putea fi explicația...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, dacă doar asta ti s-a intamat înseamnă ca nu ai prea stat in Bucuresti, eu stau in Bucuresti, toată ziua prin trafic, claxoane, agitație, ambulantă, poliție, etc... și așa de mult mi-a intrat senzația asta de agitație in mine, încât dacă merg la bunicii mei ce stau in Făgăraș, la munte, liniște totala, nu pot sta mai mult de 2-3 zile, simt ca ma inebuneste liniștea, mai aud și eu involuntar cumva claxoane și sirene, dar nu e problema, dacă creierul tau se obișnuiește cu un anumit stil de viata, aude diferite lucuri, gen in caZul tau sirene, ii va lua un timp mai mare pentru a nu mai aduce in mod conștient in mintea ta o interpretare a senzațiilor respective, fie ca e vorba de sunet, mișcare, înțelegi tu... după un timp nu vei mai auzi nimic

| Stefan1123 explică (pentru anonim_4396):

Mi s-a întâmplat doar aseară, înainte de culcare. Acum e ok. Dar adevărul este că m-am cam speriat putin și d-asta am întrebat.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Stefan1123):

Nu e mare lucru atunci happy Poate ești și stresat și ai putina nervozitate, stiu cum e, mănâncă bine și bea ceva sa prinzi energie, dacă tot e Crăciunul happy

| Stefan1123 explică (pentru anonim_4396):

Asa e laughing

| aimullah123 a răspuns:

Mi se intampla si mie, nu te speria. Nu e nimic grav. Nu te gandi la psihoze.