Esti pasare de noapte. Nu patesti nimic daca iti faci orele de somn. Totusi ar fi bine sa mergi la medic sa iti prescrie un somnifer usor.
Mulțumesc, m ai liniștit putin. I am zis bunicii mele, mâine se duce la doctorița de familie și vedem ce spune.
Scularea este obligatorie la ora 6-7 dimineata si nu mai dormi deloc peste zi, pana la ora 22 cand mergi din nou la culcare, in felul asta ritimul tau circadian este ajustat si pus la locul lui si daca esti consecventa, se poate regla dormind corect si sanatos noaptea.
Un servici ti-ar fi de mare ajutor atat pentru psihic cat si pentru insomnie, fiindca nu este normal si nici sanatos sa dormi ziua si sa stai treaza noaptea, fara sa faci nimic toata ziua, ca asta duce la declansarea de probleme psihice destul de serioase.
Nu stiu ce se ascunde in spatele acestei insomnii. Tu singura trebuie sa gasesti cauza, poate esti stresata, ingrijorata. Daca mergi la medic, probabil iti va recomanda pastile. Eu iti sugerez sa faci sport regulat si sa incerci niste tehnici de relaxare. Plimbarile in aer liber sunt benefice. Trebuie sa iti reglezi programul de somn, sa respecti o rutina a somnului, sa te pui in pat mereu la aceeasi ora. Uitatul la televizor sau navigarea pe internet inainte de culcare iti pot perturba somnul. Citeste in schimb o carte, care te linisteste si bea un ceai un efect calmant.
Eu unul cand am mai patit asa ceva, atunci cand sa zicem ca imi venea sa ma culc la 3-4 dimineata, mai stateam treaz pana la 9-10 seara a doua zi cand voiam sa dorm. Si dupa mai mult de 24 de ore treaz, iti zic eu ca atunci cand pui capul pe perna, dormi sigur. Si imediat dupa ce te-ai trezit, in ziua respectiva sa faci cat mai multe activitati solicitante pana la epuizare timp de 1-2 saptamani pana ti se regleaza ceasul biologic.
Ritmul circadian este dat peste cap.
Ca sa revii la orele normale de somn, incearca cateva seri sa iei Somnofort. Sunt naturale, pe baza de melatonina si nu dau dependenta.
Vezi aici experienta cuiva cu ele:
...-au-nimic/