Seara, înainte de culcare te poţi da cu ulei de măsline pe buze. Să vezi că te ajută, şi eu când am avut buzele crăpate mă dădeam cu puţin ulei de măsline, iar în câteva zile îmi trecea.
Pai,asta va trece de la sine, incearca doar sa le dai cu un strugurel, chiar daca esti baiat, asa iti va trece in maxim o saptamana;]
Ia-ti o crema foarte hidratanta (intreab-o pe mama ta, e mai bine decat sa te duci la raionul de cosmetice) si da-te de fiecare data cand iti amintesti. Buzele nu vor mai fi crapate si curand vei putea chiar sa renunti la crema. Bea multa apa, si ea face minuni.
Strugurel,balsam de buze
Atentionare:daca bei suc apa sau pui ceva lichid acolo ti se usuca mai tare
Hidratarea e cuvantul de baza, apoi te poti duce la farmacie si sa ceri o crema sau balsam de buze hidratant.Dar e esential sa cumperi aceste lucruri de la farmacia, nu din alta parte.
Ca sa nu mai ai probleme, ia de la farmacie vitamina E fiole.Nu e scumpa. Tamponeaza-ti buzele cand esti in repaus(nu mananci, nu bei)si intotdeauna seara inainte de culcare.Pe langa ca trateaza iti va si infrumuseta buzele cu un luciu destul de persistent.
Cu putin ajutor din partea naturii poti sa previi acest inconvenient!
Mierea de albine
Uleiul de masline
Buzele crapate sunt adesea un semn ca organismul tau nu are suficienta apa pentru a mentine pielea hidratata. Daca ti se crapa frecvent buzele, incearca sa maresti consumul de lichide. Poate fi aplicata cu succes de mai multe ori pe zi pentru a inlatura celulele moarte si a le catifela.
Balsamul de buze de la Neutrogena este foarte bun si nu uita sa bei suficiente lichide.