| LupuMia a întrebat:

Buna dimineata TPU, am facut o alergie de la tampoanele zilnice parfumate si de 3 zile am o mancarime in zona labiilor mici si putin inauntru, ce as putea lua pentru aceasta alergie?
Mentionez ca nu sunt mancarimi insuportabile

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Ia un aerius pe zi ca sa scapi de mancarime si in rest urmaza sfaturilor colegilor mei de aici, se pare ca ei sunt mai priceputi ca mine in ob uriwinking

| Liviu a răspuns:

Buna, incearca sa te speli la zona intima cu ceai de musetel, daca spui ca mancarimile nu sunt asa de intense.Schimba tampoanele, Numai folosi o perioada, vezi si tu daca iti trece, daca nu, fuguta la ginecolog happy tampoanele nu prea sunt indicate, pentru ca sangele trebuie sa curga.Acum fiecare alege ce sa foloseasca.

| Catrice a răspuns (pentru Liviu):

1. Nu e vorba despre acel tip de tampoane, ci de acelea care se folosesc zilnic.
2. Sângele curge doar ca trebuie ceva sa îl retina ca altfel se împrăștie pe corp și arata ca în filmele de groaza rolling on the floor

| Liviu a răspuns (pentru Catrice):

Hai sa iti explic mai bine. Tampone se numesc cele care se introduc in vagin, ok? Ca ob-ul (si cam cum te-ai introdus tu aiurea in discutie cu mine!)Acelea care se folosesc 'zilnic' se numesc ABSORBANTE zilnice (Protej'slipuri) happy. Sangele trebuie sa curga in sensul ca nu este recomandat sa folosesti tampoane (iarasi, tampoanele sunt cele care se INTRODUC deci blocheaza fluxul, nu ii da voie sa curga afara din vagin, sa se opreasca in ABSORBANT) Multe purtatoare de 'vagin' nu stiu diferenta intre tampoane si absorbante.Off... cati ani ai tu de imi dai mie lectii de igiena intima? happy

Precis mult mai multi decât cea care întreabă laughing
Ea spune de tampoane zilnice și asa, ca idee, multe femei folosesc termenul de tampon în loc de cel de absorbant. Ob-urile se folosesc doar timpul menstruației. Și schimbate regulat și păstrată igiena, nu vad vreo problema. O vreme le foloseam și eu din diverse motive și întrebasem medicul care mi-a spus ca atâta timp cât este păstrată igiena, nu e vreo problema. Sigur ca ob-urile nu sunt recomandate unei menstruații abundente, însă uneia care durează 1-2 zile cu sângerări minime, e în regula.
Uite o lecție de igiena intima domnule care poate folosește tampoane/absorbante: absorbante nu sunt doar acele protej-slipuri. Cauta în magazin sa vezi ca sunt și absorbante care se folosesc în timpul menstruației, mai mari și mai groase decât acelea folosite zilnic.

| Liviu a răspuns (pentru Catrice):

Da, cele albastre pentru noapte.Cat despre ce ti-a zis tie medicu... Asculta la ce iti spun eu, multe femei au facut rani de la ob-uri happy.Nu multe femei pot suporta ob-urile, cat despre igiena intima, tampoanele(ob-urile) se schimba mai des ca absorbantele normale.Tocmai de aia nu prea sunt indicate, poate provoca alergii, mancarimi s-a.m.d Multi ginecologi nu recomanda folosirea lor abuziva, ci doar in caz de necesitate.Eu cu cate femei am avut tangente, le foloseau doar in caz de urgenta Piscina / Alergari / ceva care necesita multa miscare.Acum nu stiu, in mod normal depinde de la femeie la femeie. Unele le suporta, altele deloc.Am cunoscut o femeie o data care o perioada buna de timp a folosit numai ob-uri happy, si a sfarsit prin a face hemoragie nasoala, atunci s-a invatat minte si folosea doar cand avea nevoie! Cat despre femei care nu stiu diferenta intre tampoane si absorbante, ce sa le cer? Nu ma refer la pustoaicele de 14 ani care abia invata sa puna un absorbant. Discut de femeile de la 30 in sus.

Ros, mov, albastre... se vede cat de putine știi rolling on the floor sunt diverse mărimi, grosimi, materiale... fiecare se folosește într-o perioada diferita în funcție de flux.

| croissant a răspuns:

Buna,pentru sanatatea si siguranta ta te sfatuiesc sa mergi la un consult ginecolog

| Violleta2022 a răspuns:

Te sfatuiesc sa mergi al un contol ginecologic si sa-ti faci un examen citologic, pentru a se vedea cu ce esti infectata.
Asta este unul din motivele pentru care tampoanele nu sunt o alegere grozava, putand fii contaminate cu cine stie ce chimicale de albire care in contact cu pielea ta, irita sau infecteaza.
Spala-te cu apa cald in care dizolvi 1 lingura de bicarbonat, dar sub nici o forma nu te spala inauntru, ca nu se mai poate recolta mostra cu secretia infectata.