Cam 1.62
Fata, 23 de ani si 1.62m trebuie sa ai 50- max 52kg.
Deci tu mananci chiar foarte bine, odata ce ai greutatea normala as spune chiar perfecta pentru inaltimea ta.
Probabil nu faci sport deloc, ca de ai face s-ar arde caloriile alea si ai slabi.
Lasa sa vedem, sa se duca la med de fam, sa discute cu el de peritol daca vrea sa mai manance, daca nu, sa stea asa ca e mai bine.
Dar nu are nevoie sa manace mai mult, ca-i suficient cat mananca, fiindca nu face sport si nu consuma nici caloriile care le mananca, odata ce are deja greutatea normala pentru inaltimea ei, nefiind nevoie sa manance mai mult.
Ai dreptate, pai am intrebat-o daca e multumita cum arata, ca daca nu are complexe sa stea asa.
Doar sa nu aiba probleme pe sanatate. Trebuie investigat.
Insa are deficit de vitamine, minerala, fibre, dar aia se rezolva cu suplimente si este bine.
Plus ca trebuie aflat daca sucurile gastrice se secreta dar nu simte! Ca atunci nasolie mare, face gastrita.
E problema si daca are egreutatea normala si se simte bine psihologic.
Nu e asa simplu.
Nu are legatura cu sportu, kcal le arde ca se mentine asa, altfel ar muri.
Consumam Kcal si cand stam, eu de ex ard 2300 stand.
Ea arde un 1400-1800 cam.
Cu sport arde mai mult dar nu conteaza, nu se arde mare lucru prin sport. Hai, ar mai arde 300 in plus, adica juma de ciocolata.
Eu am slabit sedentar stand 95 % in casa, aveam deficit caloric, aia era. Deficit de 700 pe zi (asta e optim) si dadeam 3 Kg lunar.
Nu maninci mese alea 3, dar intre timp rontai cate ceva bei un suc, stiu si eu ce seminte, alea tot la mincare intra.
Esti bine nu ai de ce sa iti facI griji. Organismul cand are nevoie o sa iti ceara.Cind eram copii, toata ziua eram pe drumuri si nu mincam nimic, veneam pe furis acasa sa nu ne vada mama, luam o bucata de paine si fugeam iar pana seara.
Sa iti fie rau de ce? Banui ca nici nu faci nimic lenevesti toata ziua, asa ca nu vad pentru ce ai minca.
Eu maninc odata pe zi, tot gras is am 75-80 kg, am cumva vreo 5-8 kg de grasime, se vede pe la mijloc ca am ceva sunca, dar atit maninc odata pe zi, dar lenevesc toata ziua, stau numa in pat, ori pe scaune efort cam zero
Buna dimineața,:)
Ceva tot mananci, altfel nu ai supravietui.
Incepe cu niste vitamine si minerale.
O vizita la medic ar fi indicata.
https://www.catena.ro/......de-mancare
Ca nu e normal
Pai nu e, mergi la medic sa iti recomande ce sa faci mai departe, analize, investigatii, etc.
Nici eu nu prea mănânc, am vreo 48 de kilograme, dar eu totuși mai uit sa mănânc, din ce am înțeles in timp sistemul imunitar poate sa slăbească și sa răcești foarte des
Da fetele si tu si cealalta, la medic si Peritol scrie pe fruntea voastra daca vreti sa mai mancati.
Dar daca nu te deranjeaza cum esti stai asa.
Fa la medic analize mai ales hemoleucograma completa, ca acolo apare daca esti subnutrita sau nu.
Daca e ok, stai asa ca stai bine.
Se rezolva, problema este alta, tu nemancand, ai si deficit de vitamine, minerale, fibre, care daundeaza mult.
Alea se pot lua din suplimente, medicul decide ce si cum.
Eu in 2009 facand mult sport si fiind cam schelete, dupa hemoleucograma zice medicul "esti subnutrit".
Dar te deranjeaza cum arati si cum te simti? Ca daca nu, si daca te pui la punct cu mineralele, vitaminele si fibrele, nu este nici o problema.
Acum nu stiu daca sucurile gastrice se secreta in stomac si tu nu simti, ca daca da, ai o mare problema, poti face gastrita, ulcer.
Ca aia da foamea de fapt, se secreta cand corpul simte ca ai nevoie de mancare.
Daca nu se secreta, e bine.
Trebuie investigat sa aflam si cauza. Daca e de la creier pe centrii foamei si pe alte zone care se ocupa cu foamea, daca e de la surplus de hormon GLP-1 (asta daca scade ai foame sus).
Doamne, te invidiez putin, asa vrea si eu sa nu am pofta de papa.
Doar dacă ma iei și de nevasta
Salut,uite o reteta la care sigur vei avea pofta de mancare
https://egustos.net/placinte-moldovenesti-poale-n-brau/
Nu merge asa, stiu cum este ca am trecut prin asta, nici nu mai intra dulciurile, e ca si cum mananci fortat, adica te sacrifici sa zici asa, iti face rau psihic.
Eu de ex mancam si 20 de minieclere odata cu pofta!
Dupa ce am inceput trat ala pentru depresie care n-a mers, a mers pe pofta si foame. Daca bagam jumate de miniecler nu mai mergea, nu mai simteam gustul bine, le-am dat ca sa nu le arunc, cu 3 zile inainte le luasem ca baga baiatu a prost asa.
Este oprit sau merge foarte slab si sistemul de recompensa cumva adica pentru placerea pentru care mananci poale in brau (doamne, eu mancam nu stiu cateodata) sau altceva, sau merge la minim, plus foamea f jos care aia e data de alte mecanisme.
Pe undeva sincer eu as vrea asa! E visu meu, sa mananc f putin.
Totul este sa fi multumit cu greutatea pe care o ai, sa nu se sperie lumea cand te vede, iar pentru vitamine, minerale, fibre, sunt solutii fara a manca neaparat.
Dar sa mananci cate kcal arzi sa ramai la o greutate cat de cat.
Mai te si sacrifici putin, mananci masa impartita in 4-5 transe in zi, ca sa nu te irite prea tare, bagi acolo...
Arde cam 1400-1800 Kcal/zi, nu e asa greu sa le ia din ceva mancare, sau produse cu volum mic si kcal f multe ca sa manance putin.
Am zis si alune pe langa ce mananca ca sa nu dauneze, mergeau si dulciuri dar alea nu-s bune nicicum, au e-uri in ele, au grasimi rele, zahar, si nu sunt deloc benefice.
Ca daca imparti 200 g alune pe 4-5 transe in zi, nici nu simti ca mananci alea dupa o masa. Mestecate bine insa.
Chestii grase iar nu-s bune si nondulciuri, de ex carne grasa, unt, kaiser, carnati, au grasimi saturate periculoase.
Dulciuri fara grasimi (haribo, dulceata, jeleuri) iar nu-s bune ca au zahar f mult si poate sa iti strice si dantura daca nu te speli imediat pe dinti dupa masa, poate da si hipoglicemii care...ce-i drept pot ajuta ca iti da pofta de papa, dar nu e tocmai sanatos.
Eu am rezolvat la o ruda care era ffff slaba si era complexata, era fata, cu insulina, ii bagam ceva unitati de insulina rapida, ii provocam un hipo si manca de rupea. A invatat cum se face si aplica asta, s-a ingrasat pana la greutatea dorita.
Era f riscant, dar a vrut.
O greseala si era la doamne doamne.