| Onusha88 a întrebat:

Buna dimineata tuturor. As avea nevoie de un raspuns din partea voastra. Aseara, bebelusul meu a bagat telefonul mobil in gurita, fara sa il vedem, mi-am dat seama de acest lucru ca telefonul era tot ud. Poate sa fi luat vreun virus? Gen hepatite, TBC, HIV? Mare multumire!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Depinde cat de des iti dezinfectezi telefonul. Nu exagera insa cu igiena ( ai spus ca l-ai facut cu spirt pe buze), doar venind in contact cu antigeni isi va creste imunitatea. Am vazut copiii care au mancat de pe jos si nu au avut nici pe dracu. Asta nu inseamna ca trebuie sa faci la fel, dar nici sa exagerezi in caz de mici "accidente".PS.Doar hepatita A se ia pe cale orala, restul bolilor ( HIV, hepatita B, C) se iau doar pe cale sangvina.

| Arthur a răspuns:

Nici o problemă, doar cei din familie au pus mâna pe telefon iar în familie e ca în familie : şi bune şi rele sunt comune.
Banii sunt cei mai potenţial purtători de viruşi, microbi şi alte bacterii. Singurul lucru problematic e faptul că unele materiale folosite în industria producătoare de telefoane mobile folosesc sunt materiale toxice.
Fiecare telefon conţine substanţe periculoase, precum plumb, brom, clor, mercur sau cadmiu.

| digitall a răspuns:

laughing cum sa ia ma hiv sti ce e aia?

| Onusha88 explică (pentru digitall):

Da, stiu ce e HIV.

| ketanal a răspuns (pentru Onusha88):

Daca stii ce e Hiv ar trebui sa stii si cum se transmite, de altfel ca si celelalte boli mentionate. Ok, telefonul nu era igienizat, dar paranoile astea pe care vi le faceti sunt extrem de exagerate. Singura problema in tot ceea ce ai scris tu este ca i-ai dat cu spirt pe buze.

| Onusha88 explică (pentru ketanal):

De ce este o problema ca l-am dat cu spirt pe buze?

| ketanal a răspuns (pentru Onusha88):

Wow! Frate dar cati ani ai? Ia da-te tu cu spirt pe buze si zi-mi ce sensazie iti lasa! Buzele sunt foarte sensibile, si mai ales cele ale bebeilor. Spirtul arde! Like doooh!

| Onusha88 explică:

La 10-15 minute dupa ce a bagat telefonul in gurita, am inmuiat un tamponel cu putin spirt, si l-am dat pe buze usor.

| lily123 a răspuns:

Nu il mai lasa nesupravegheat! Sunt sanse minime, dar eu iti recomand sa il duci la un consult medical!