| SamsungElectronics a întrebat:

Bună dimineața tuturor.

Aveți careva negi pe gât?

Eu am 4 negi pe gât și din ce am citit pe internet sunt ceva de genu papiloma virus si pe lângă asta se mai spune si HPV, oare sunt periculoși și pot face cancer în organism sau cancer de piele, recunosc ca 2 s-au belit și a sangerat după și după am dat cu un șervețel și cu un pic de spirt.

Sunt speriat, faza este ca nu îi am de mult.

Plus ca am și 21 de ani.

Mulțumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Doar o anumita specie de negi sau alunite sunt cancerigene, aici ca ai adus vorba de HPV, mai mult ca sigur te sperii degeaba!
Daca vrei insa o opinie avizata legat de negii pe care ii ai pe gat mergi la un consult la un medic dermatolog specializat pe interventii si scoateri de alunite, de ce specializat? pentru ca unii au si aparatura specifica, fac un fel de "ecografie" asupra alunitelor (dau exemplu alunitele) si le vad pe un display, marite ca si cum s-ar uita la ele printr-un microscop digital care mareste de "n" ori in adancime!
Nu cred ca la tine e ceva cancerigen, dar ai motive intemeiate sa afli, este vorba de nelinistea ta!
Stai chill pana atunci si fa-ti o programare!
sanatatea nu ar trebui sa aiba cost!

| gabicoo a răspuns:

Dă-i cu Verolit. 18 lei sticluța la farmacie.

| gabicoo a răspuns:

Și mai sunt și niște plasturi cu acid salicilic Transderm. 6 plasturi într-o cutie. Nu am încercat. Zice lumea că sunt mai buni decât Verolit.

| KovacsB a răspuns:

Du-te la un dermatolog si ii elimina in 5 min.

| ioana748 a răspuns:

Pe parcursul vietii apar modificări ale pielii.
Deja ai primit soluții pentru problema ta prin raspunsurile oamenilor de bine.
Nu ai de ce sa te nelinistesti.

| nely999 a răspuns:

Fa o genotipare adn-hpv ca sa vezi cate tulpini au risc crescut de cancer si cate risc scazut! nu faci acum cancer, faci la batranete cand nu mai ai imunitate eventual, depinde de organism..si ai grija ca o sa dai mai departe virusul daca nu faci sex protejat.iar de la hpv se face doar cancer in gat din cz sexului oral si cancer cervical, nu piele! fa PAP anual, tine imunitatea sus prin suplimente, fructe, legume si protejeaza-te!