| SUSAMOGUS a întrebat:

Buna dimineata, vineri am iesit din spital dupa o operație de apendicită acuta(care a dat in peritonita), întrebarea e, ce am voie sa mananc?
La spital am mancat doar iaurt si supe, am voie sa mananc si altceva?
Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Daca si vrei sa slabesti, atunci fii sigur ca asta te va ajuta sa dai jos cateva kg bune.
Daca acei biscuiti contineau cereale integrale, iarasi nu sunt recomandati in cazul asta.Stiu, pare ca nu are logica, dar o are in cazul in care ti-a fost indepartat apendicele si operatia este recenta.

Chiar si paine prajita sau covrigei daca mananci, incearca sa mananci din faina alba.

Sper sa te recuperezi rapid si sa te simti bine.

Cu mare drag! Sanatate multa!

33 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Floridori):

Pai TOTI biscuitii cortin glucide si carbohidrati la greu... plus ca sunt solizi. Ideea de baza e sa eviti hrana solida. :X

| Floridori a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

M-am referit la adaosul de zahar. Daca o luam asa si fructele contin zahar, iar compotul de mere sau pere, sau fructe precum bananele, sunt indicate in acest regim. Ceea ce nu se recomanda este adaosul de zahar, in special cel rafinat, dar ar fi bine de evitat si mierea, de exemplu din moment ce are un continut ridicat de zahar.Zaharaul cu moderatie in aceasta perioada, fiind ideal sa fie consumat doar in alimentele in care se gaseste in forma naturala (de exemplu morcovi fierti si pasati) de aceea ceaiul se bea neindulcit, de exemplu.
Hrana solida nu se exclude in totalitate, dar se consuma cu masura si doar alimente usoare ce nu au continut de grasimi, nu au trecut printr-un proces de maturare si asa mai departe.Se evita si legume crude si leguminoasele gatite, chiar daca in alte tipuri de regimuri sunt indicate, dar depinde de tipul de dieta recomandat.Eu m-am referit strict in cazul dietei igieno-dietetice.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Floridori):

Da, de acord. Fructele contin fructoza in mod natural, iar biscuitii - cel putin astia cu preturi pentru muritorii de rind - contin zahar procesat/rafinat.