E cazul sa-ti faci griji. Chisturile ovariene sunt o boala serioasa, care te va afecta pe toata viata. Cu tratament ar putea sa dispara si, apoi, daca faci consulturi des, ai putea chiar sa le previi. In momentul cand vei dori o sarcina vei avea mari dificultati, dar esti tanara si in cei cativa ani care vor mai trece pana atunci, medicina va evolua foarte mult.
Vreau sa-ti spun ceva, ce poate crezi ca nu are nici o valoare. In acest moment se crede ca s-a gasit o bresa de tratament pentru aceasta boala, si anume tratarea rezistentei crescute la insulina. E foarte important pentru femeile cu astfel de probleme sa-si pastreze greutatea in limite normale, sa faca cat mai mult sport si sa manance cat mai putine dulciuri.
C-am tanara si ai probleme de genul asta, ai grija fereste-te de raceli, imbraca-te mai bine, lasa moda si sa fii sexxy, ce sfat sa iti mai dau? respecta cu sfintenie tratamentul si protejeaza-te, deoarece pe viitor poti avea f multe probleme, ovarul fiind bolnav, poti f greu sa ramii gravida, ai mare grija, respecta tratamentul si protejeaza-te bafta
Curajjjj, vei trece cu bine peste aceasta problema, trebuie doar sa ai mare grija de tine, imbraca-te bine, evita si tu tricourile scurte, tratamentul trebuie sa fie sfant pentru tine! Esti tanara! Ai cel putin 10 ani inainte timp in care sa urmezi tratamentul si sa scapi de "mica" problema. Am pus in ghilimele deoarece aceasta problema nu trebuie sa iti afecteze copilaria, trebuie doar sa ai urmezi tratamentul, ai tot timpul din lume sa faci copilasi! Vei vedea ca "iti trece pana te mariti",(stii vorba aceea, nu). Si eu am avut probleme cand eram cam de varsta ta(bineinteles de alta natura, sunt baiat), am trait cativa ani cu cosmarul ca poate nici in urma operatiei suferite poate nu voi avea copii... Dar, totul va fi bine, sunt sigur, are grija Dumnezeu de cei ce nadajduiesc in el! Astab este cel mai impoertant, sa ai inceredere in El!