| cosmina_4658 a întrebat:

Buna din nou! am fost ieri la ginecolog (in legatura cu acea umflatura ce am descoperit-o in vagin), iar doctorul mi-a spus ca este o infectie care s-a inchistat in acel loc.Acuma trebuie sa astept rezultatul examenului citologic...insa chistul pe care l-am avut si pentru care am luat tratament cu diane 35 timp de un an, este inca acolo si are 2 cm.Problema care este:doctorul mi-a spus sa nu imi fac griji ca nu este mare chistul si nu mi-a mai recomandat nici un tratament, dar pe mine ma doare in acel loc si cand merg simt intepaturi, ma deranjeaza. Ce credeti ar trebui sa consult un alt medic, sa ma operez? Brigaela astept si de la tine un sfat.Va multumesc tuturor!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cosmina, chistul ala, infectat sau nu, nu pune mari probleme. Asteapta examenul citologic si apoi medicul va vedea ce e de facut (antibiotice, evacuare cu anestezie locala).
Problema cu chistul ovarian este insa discutabila. Eu am avut un chist de 4, 7 cm si in 6 luni de Diane disparuse de tot. Lipsa unei reactii bune a chistului la tratament ridica doua posibilitati: ori e altceva (ma gandesc la o endometrioza) si ar trebui sa faci investigatii suplimentare, ori nu raspunde la Diane si ar trebui sa incerci alt tratament. Acum exista un tratament revolutionar pentru chisturi ovariene, bazat pe antidiabetice orale (chisturile ovariene sunt date de rezistenta periferica crescuta la insulina). Poate ar trebui sa discuti cu actualul tau medic aceasta posibilitate de tratament (acum un an era de-abia in studii).

1 răspuns:
| Oanny a răspuns:

Cosmina si mama a patit la fel acolo in umflatura este o infectie, mama a avut-o timp de un an si ia mai crescut alta deoarece nu a fost la doctor. du-te la altul trebuie sa te opereze.sa nu-ti fie frica succes si du-te la doctor sa nu mai creasca alta succes si fara frica(ia mai crescut atunci nu dupa operatie)