Maii.daca vrei ca parul sa creasca mai repede mananca legume ce contin betacaroten (sparanghel, patrunjel, caise, prune dovleac, ardei gras etc ) dar sa nu exagerezi cu aceste legume deoarece am citit pe internet ca o cantitate prea mare de betacaroten dauneaza, vitamin B este si ea destul de buna ( o poti gasi in ton, somon, morcov, nuci, varza, vinete ). Daca vrei un par mai des, mai bogat foloseste uleiul de ricin pe care in gasesti la orice farmacie, il aplici la radaci iar apoi masezi scalpul bine pret de 10-15 minute, iti prinzi parul intr-un coc si stai cu el asa vreo zi intreaga si dupa il speli foarte bine. La fel poti face si cu ulei cu masline ( dar pe acesta sa il incalzesti circa 30-35 de sec la microunde sau pe aragaz ); uleiul de cocos este la fel de bun; mai poti folosi si albusul de ou, pe care il aplici tot la radacin, stai cu el o zi iar apoi speli bine parul. Un ultim lucru pe care ti l-as putea spune e sa bei foarte multa apa si sa te tunzi odata la 10 saptamani.
Produsele L'Anza. Eu nu mă spăl cu nimic din comerț. L'ANZA găsești pe www.beautybay.com sau www.lookfantastic.com. De asemenea sa mănânci sănătos adică cât mai puțina mâncare procesata.
Pentru par gras : head and shoulders classic clean 2 in 1, este foarte bun. Eu ma spalam zilnic pe cap pentru ca se ingrasa foarte rau, asta regleaza foarte bine secretia de sebum.
Pentru cresterea paruli : poti sa iei vitamine efervescente de la a la z sau pastile, cele de la doppel hertz sunt foarte bune. Mie imi creste parul repede cu ele. Sau iti poti cumpara un supliment special pentru par de la ei. Dar alimentatia ta trebuie sa fie sanatoasa, nu sa te bazezi doar pe suplimente.
http://www.doppelherz.ro/......e_zoom.jpg
Pentru intarirea firului de par : foloseste masti cu ulei de cocos, masline, ricin, migdale si stai cu masca 5 ore cel putin. Pentru mine uleiul de masline a facut minuni.
Mie mi se mai rupea parul si din cauza periei de par, am inlocuit-o cu tangle teezer si nu se mai rup asa multe fire si nici nu ma trage de par. Stiu ca arata ca o perie de papusi sau catei dar chiar functioneaza, eu lasam un pumn de par cand ma periam cu o perie normala. Toata lumea imi zicea ca o sa chelesc. :))
http://www.aoro.ro/tangle-teezer/the-original-perie-de-par/
Cum scria cineva anterior, uleiurile naturale sunt foarte bune in masti (de ricin, de masline), personal ti-l recomand cel de cocos fiindca nu ingrasa asa tare parul si nu miroase urat.
Masti cu miere si galbenus de ou, smantana mai poti adauga in masca. Masezi la radacina firului de par, apoi iti acoperi capul cu o casca de dus(sau foloseste o punga) si peste o caciula sau un prosop, ideea e sa stea la cald 30-60minute.
Masajul capilar cu tinctura de ardei iute ajuta la crestere (atentie sa folosesti manusi fiindca daca-ti dai cu mana pe la ochi e jale) sau cu bitter suedez, bitterul il poti folosi si intern.
Incearca sa il speli de maxim 2 ori pe sapt chiar daca arata mai urat in primele sapt, se va obisnui, iar ca tratamente ai putea lua calciu, sa te dai cu ulei de ricin si sa iei cateva vitamine era ceva complex de vitamine B-uri parca la plafar, ai putea incerca si tratament cu keratina, si incearca sa nu il vopsesti deloc si sa nu folosesti placa, ondulator etc. Daca se despica varfurile ia un ser pentru varfuri despicate (eu folosesc de la Avon, alte marci nu stiu...a avut efect la mine)
Eu zic sa te duci la farmacie si sa intrebi, mie mi-au dat un sampon naturist si acum e mai des
Tratament naturist nu stiu, dar stiu ca scalpul (adica toata partea capului cu par) este sanatos si cresc fire noi de par daca scalpul se deplaseaza pe craniu in orice directie aproximativ 1 cm, daca scalpul este aproape fix pe craniu reproducerea firelor de par este foarte mica mai deloc si in timp poti chieli, asta se intampla pe crestetul capului (zona de sus a capului) care intra in contact cu soarele foarte puternic, ploaia, praful si mai stiu eu ce cade din cer, este cea mai afectata zona a scalpului, poate te gandesti sa-l protejezi cu o caciula sau sapca dar si asta poate afecta parul prin sufocare, transpiratie, gluga pare a fi cea mai buna pentru ca nu se muleaza pe cap aceasta lasand un spatiu de aerisire, deci mai bine sa nu purtam sepci sau caciuli vara cand este foarte cald.
Parul cade ori cum nai cei face nu poti sa-l bati in cuie , poate cade si din cauza ca este prea des, de unde cade un fir pot creste alte 2 sau chiar 3 de asta parul ajunge la o lungime si avanseaza foarte greu sau deloc in lungime.
Masarea scalpuli te ajuta sa il menti sanatos ca el sa poata reinoi firele de par degradate care cad si cresc altele sanatoase si tot asa pana cand moartea le va pune capac DD.
Am un umor malefic satanic
Sper sa nu te intristeze asta!
Uite am facut un video special pentru tine www.gsport.ru/r/1128316 iti creste in 5 zile 3 cm.
Un mix de gaz, ulei de ricin si alcool rafinat in cantitati egale.Multa bafta
Si eu am avut aceas problema dar acum l-am tuns presupun ca vrei un par moale si fin care sa nu se electrizele atnci cand il. piepteni sau coafezi este la avon un ulei daly shain il aplici pe parul intre uscat si umed si cand il usuci e moale si fin ca de bebelus eu il folosesc si e foarte bun sau poti folosi ulei de maslinde il pui pe par inainte de baie cu 2 ore si dupa e moale si fin sper sa iti fie de folos
Eu nu am pãrul aspru. Pãrul meu este foarte moale și fin, dar nu are viață, nu are volum, putere, firele mele de pãr sunt ca o ață subțire. Stau lipite de cap oricum le-aș aranja. Nu mi se electrizeazã pãrul pentru cã nu îl distrug cu vopsele, placa sau ondulatorul. Și nu mi-l coafez. Dacã îl aranjez, nu am treabã cu feon-ul, nu îl folosesc pentru că îmi usucã pãrul foarte brutal și aratã ca și cum mi-am tãvãlit părul într-o rafală de vânt, deci nu folosesc nici spray-uri, spume de pãr, absolut nimic. Nu am nevoie de ceva ce sã îmi înmoaie pãrul și sã arate ud. Vreau ceva natural, protectiv, hidratant, sã îmi întãreascã firul de pãr sã fie puternic și sã nu se mai rupã.
Sampon pentru ingrosarea firului de par.