| Anailyn a întrebat:

Buna dragi mei, am si eu o intrebare si as dori un raspuns cat se poate de serios,hipotiroidia afecteaza viata sexuala a bolnavului? Eu sunt bolnava de asa ceva si in ultima vree a observat si logodnicul meu. Avem o relatie serioasa,nu avem pribleme legate despre aceasta tema,dar totusi, eu nu sunt ok. Probabil hormoni sunt afectati? Nu functioneaza la fel? sunt in numar mai mare mai mic? Specific ca am luat si Duphaston si Euthyrox.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca nu iti corectezi hipotiroidia, est eabsolut normal sa-ti scada libidoul si excitatia, precum si fertilitatea, fiindca hormonii tiroidieni ne conditioneaza toata viata. Si asa cum ai energie putina, vorbesti lent, gandesti lent, muncesti putin si te simti vesnic obosita, asa te simti si din punct de vedere sexual. O hipotiroidie incorect tratata poate duce la incetinirea progresiva a tuturor functiilor pana la coma. Nu e suficient ca iei Euthyrox, trebuie sa-ti faci analize de sange si sa adaptezi doza pana TSH-ul ajunge normal (asta poate insemna analize lunare si tatonari de 6-18 luni sau mai mult, pana la stabilirea dozei de echilibru)

0 răspunsuri: