anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna dragii mei

Am o nelamurire,vreau sa stiu si eu cum iti dai seama cand esti in perioada de fertilitate,am ciclu neregulat,am citit tot felul de chestii insa nu am inteles nimic,daca poate cineva sa ma lamureasca asa cum trebuie, e o simpla curiozitate si poate si o lectie de viata de care vreau sa tin cont.Va multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca ai menstruatii neregulate NU poti sti cand esti fertila. Poti considera ca esti fertila in fiecare zi

| DakotaRoyse a răspuns:

Ovulaţia apare aproximativ după 14 zile de la prima zi de ciclu. În perioda ovulaţiei, secreţiile sunt abundente, mai lichide oarecum şi transparente. E posibil să simţi dureri de intensitate mică spre medie pentru câteva minute, sau ore, în clipa în care ovulul iese prin peretele ovarului.
Ghidează-te după secreţii mereu, ele nu ţin mai mult de 2-3, poate 4 zile, nu prea ai cum să dai greş.
Foloseşte asta. http://www.femei-moderne.ro/calendar-fertilitate/
Introduci prima zi în care ţi-a venit ultima dată menstruaţia şi, dacă spui că e neregulat, cât a trecut ultima oară de la ultima menstruaţie la penultima avută, şi cât îţi ţine de obicei.