Uleiul de cocos nici dintii si nici altele
Incearca cu bicabonat de sodiu, presarat peste pasta de dinti si apoi spalata bine dintii.
Buna! Sunt atat de multe paste de dinti pentru albirea dintilor, plus albirea facuta de stomatolog, iar tu alegi sa folosesti o prostie scrisa pe net? Nu am auzit de albirea dintilor cu ulei de cocos.
@CristiDinBucuresti
Detartrajul este una, albirea dintior alta. Daca nu cunosti nu mai da sfaturi gresite.
Detartrajul nu albeste, el elimina tartrul (piatra) de pe dinti, nu culoarea dintilor(nu albeste).
Eu am folosit benzi de albire de la ProWhite și m-ai ajutat, am folosit doar 3 din 10 și sunt foarte mulțumită de rezultat. Sunt scumpe dar eu zic că merită.
Https://www.pro-white.ro/? gclid=EAIaIQobChMInYb7gZKM-QIVMubjBx1TuAB1EAAYASAAEgJRTPD_BwE
De pe acest site găsești mai multe chestii pentru albirea dinților
Bună! Uleiul de cocos nu are niciun efect de albire asupra dinților. Pastele de dinți pentru albire dau un mic rezultat, dar puțin observabil. Benzile de albire pot da rezultate destul de bune, dar ar fi ok sa discuti mai întâi cu un medic dentist, sa vezi daca e ok pentru dinții tai. Daca decizi sa le folosești, trebuie sa le fixezi astfel incât sa pătrundă puțin si în spațiile interdentare pentru ca altfel se vor albi doar anumite suprafete si va fi destul de inestetic ( multe persoane fac greșeala de a fixa benzile doar pe partea mai vizibila a dinților). Totodată, trebuie sa le pastrezi pe dinți doar atât cat e indicat pe eticheta, altfel vei avea o sensibilitate dentară destul de nasoala, care poate dura chiar și o săptămână. Pasta de dinți cu carbune activ nu este indicată din același motiv din care nu este indicată nici utilizarea bicarbonatului de sodiu, pentru ca sunt foarte abrasive pentru smalț( vor albi dinții foarte puțin, dar cu prețul pierderii unei mici cantități de substanță dentară prin abraziune).
Diferitele "tratamente"/"paste de dinți " făcute in casa cu fructe sau alte minuni(ex: lămâie, căpşune, turmeric, scorțisoara etc.) trebuie evitate, ele făcând mult mai rău dinților decât merită. Ele albesc dinții intr-o foarte mica proporție prin simplul fapt ca erodează("topesc") din stratul smalțului deoarece conțin acizi, precum acidul citric.
În cazul în care vrei sa încerci o lampa de albire(poate ai găsit si asa ceva pe net, mulți încearcă sa fure ochiul cumparatorului) trebuie sa știi ca nu lampa realizeaza albirea in sine, ci substanța activa aplicată in cabinet o face, pentru ca patrunde in porii dintre cristalele de smalț, dand afară colorațiile. Lumina UV din lampă doar ajută la activarea substantei de albire. Substanță pe care si tu o poti procura acasă, dar trebuie sa ai grija pentru ca provoaca iritatii destul de nasoale daca nu protejezi gingiile(in cabinet sunt sigilate de către medic), plus ca, la fel, trebuie sa stai doar o anumita perioada cu ele pe dinți pentru a nu provoca sensibilitate, perioada e proportionala cu rezultatul care se vrea obținut.
Nu există paste de dinți minune(ex: "Brilliant Smile"), care sa albească sau sa repare cariile peste noapte. Albirea dentară nu are efect asupra plombelor, coroanelor etc. Acestea trebuind schimbate dupa albire, dacă vrei sa arate ok și sa se potriveasca cu noua culoare a dinților. Daca ai portiuni mai albe de demineralizare pe dinți, acestea se vor accentua daca faci albire.
Per total, uleiul nu albeşte dinții, cea mai buna varianta rămâne albirea in cabinet, sub supravegherea medicului, iar a doua ar fi benzile de albire.
llleo întreabă: