| AnnyAnna15 a întrebat:

E adevarat ca greutatea normala trebuie sa fie cu 10 mai mica decat inaltimea?thinking Adica daca am 1. 74 trebuie sa am 64 de kg? Am auzit tot felul de chestii, si cu 10kg si cu 5kg :-s.Cum e?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| yellowalien a răspuns:

Nu. Greutatea asta "ideala" depinde de varsta, inaltime, "gradul de dezvoltare" ca sa-i zic asa, structura si forma oaselor, dispunerea grasimii si a muschilor si ponderile lor in corp etc.
Eu spre exemplu am oase foarte subtiri, grasime nu prea am iar la 1, 68 cu 50 de kg par slaba fata de o fata de aceeasi inaltime si greutate, care are soldurile mai mari si mai "grase" si oase mai dezvoltate. Muschii trag mai mult la cantar dar ocupa mai putin spatiu, iar grasimea invers. Depinde de la persoana la persoana, nu e doar un calcul matematic.
Acum indiferent de inaltime si greutate, important e sa ai un organism sanatos, un program de viata care sa includa sportul si alimentatia corecta si restul vine de la sine! happy

2 răspunsuri:
| LuS[z] a răspuns:

Nu neaparat.Astea sunt zvonuri.Eu stiu ca greutatea ideala ar fi cam cat ai in cm in inaltime adica in cazul tau poti sa ai si 74 kg.Depinde.Important e sa te simti bine cu tine insuti happy

| Dana211 a răspuns:

E stiu ca am citit cu mult timp in urma intr-o carte cum ca se scade 10 din numarul cm de la inaltime dar depinde intr-adevar si de constitutia corpului si totodata si de varsta fiecaruia. Eu am 159 si 45 de kg si daca as avea 49 as arata foarte aiurea (am avut de asta stiu!)