E bine din amandoua dar parerea mea cea mai buna e painea prajita, nu ca slabesti are mai putine calorii decat celalta.Plus ca painea pajita mai este numita si pansamentul stocamului, protejeaza stomacul mult, si mancata cu un ceai, ai sa vezi ca slabesti.Mult succes.
Painea prajita are exact aceleasi calorii ca si cea proaspata, singura diferenta dintre ele este ca cea prajita este mai deshidratata.
Painea prajita nu ingrasa prin simplu fapt ca te saturi mai repede. O smecherie usoara pe care o poti aplica atunci cand manci este sa mesteci mai mult mancarea, simtul gustului ajuta la formarea senzatiei de satietate, cu alte cuvinte te vei satura aproape numai gustand mancarea. Elimina potentatorii de gust din mancare (glutamat de sodiu, potasiu, etc), daca te uiti vezi ca acestia sunt in vegeta si in orice preparate pe care le bagi in mancare (gen knorr cub, supe la plic etc.). Urmeaza o dieta naturala variata, gasesti sfaturi aici: http://www.mypyramid.gov/
Si nu neglija sportul.
Painea prajita (insa nu arsa) este mai benefica deoarece contine mai putin gluten, insa daca are un continut mare de amidon ingrasa cam la fel de mult. Iti recomand painea de secara, contine mai multe fibre vegetale si mai putini carbohidrati. Asa-numita "paine neagra/integrala" contine de multe ori cel putin 50% faina alba.
Salut! Intr`adevar, painea prajita nu ingrasa; prea mult. Orice paine, consumata in cantitati excesive, poate aduce riscul a unei grave malformatii a abdomenului. Sa stii ca eu mananc numai paine neagra, dar 2-3 felii pe zi! Pastele, consumate si ele cate putin.
Pupici
Pinea prajita e sanatoasa la stonac si de asemenea nu ingrasa absolut deloc.
Frec putin usturoi pe ambele parti si unt[sau fata] e super buna.
Pofta buna:*
Cele 2 sorturi de paine pe care le pui in discutie sunt egale caloric, diferenta consta numai in superioritatea celei prajite d. p. d. v. al digestiei
iubita_7611 întreabă: