| Neptune07 a întrebat:

Buna, este cineva de aici care a mers la kinetoterapie? Daca da, chiar are efect pozitiv? Eu am cateva junghi-uri in stanga la coaste, iar la cardiolog aveam tensiunea 170 dar aveam emotii (acasa cand mi-o iau am max. 130). Cardiologul mi-a spus ca inima mea este sanatoasa, doar ca problema vine de la coloana (stau multe ore pe zi la birou), verdictul final constand in discopatie cervico-toracica, recomandarea fiind de a fi mai activa fizic si de a merge la un kinetoterapeut, 21 de ani, nu fumez, nu beau, doar aceste junghiuri si senzatia ca uneori inima imi bate tare. Daca cineva are aceasta experienta la kineto il rog sa raspunda, multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Emm189 a răspuns:

Prietenul meu a fost la kinetoterapie anul trecut deoarece avea probleme cu spatele. El a spus ca l-a ajutat destul de mult terapia si nu l-a mai durut atat de tare. Exercitiile si masajul pe care le facea acolo erau destul de simple si a continuat sa le faca si acasa iar acum se simte din ce in ce mai bine.
Sper sa fie la fel si pentru tine si sa te ajute!

4 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

O fi inima sănătoasă, da' cu tensiunea nu te joci.

| MihaelaDart a răspuns:

Fizioterapia, kinetoterapia facand a cate 10 sedinte, rezultatul se vede imediat, cu toate ca depinde de fiecare, de problema de sanatate, in sensul ca anumite persoane pot face acestea de 2 ori pe an doar la recomandarea medicului. In aceasta perioada in pandemie, nu stiu ce sanse ai sa le poti face. Mergi la medicul ortoped pentru a-ti da o recomandare si bineinteles o consultatie.

Sanatate!

Bula
| Bula a răspuns:

Kinetoterapia este gimnastica medicala, controlata.
Daca se fac exercitii potrivite si cum trebuie, atunci poate ajuta mult.
Medicul balneolog poate sa hotareasca exercitiile potrivite pentru tine, dupa un consult de specialitate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

170mm Hg este o hipertensiune cu care nici nu ai voie sa pleci din UPU.
130 pentru o persoana de 21 ani, relaxata, acasa, este mare. In general, 130mm este limita superioara acceptata (noi o numim "tensiune normal inalta") insa tot ce depaseste aceasta valoare este patologic.

Regim hiposodat, fara cafea sau cofeina.
Regim igieno - dietetic cu respectarea orelor de odihna.
A se evita suprasolicitarea si expunerea prelungita la eforturi fizice sau eforturi fizice intense.
Recomand consult de specialitate ortopedie (pentru discopatie) si cardiologie (pentru tensiune).
Dispensarizare prin medicul de familie (trimitere si monitorizare).

Ce greutate ai? Este extrem de important, putand fi vector comun pentru ambele probleme.
De asemenea, ai in familie. membri cu DZ tip 1?