| Bubbleroze a întrebat:

Buna! Este normal când îți vine menstruația sa îți curgă doar 3-4 picături de sânge pe zi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| annonimaaaa555 a răspuns:

Nu. Deloc! Du-te la un control la ginecolog

| DrMihailoviciS a răspuns:

Întrebare din categoria „Ce se întâmplă cu corpul meu?". Mă gândesc că vrei să știi dacă e un semn că ești pe cale să transformi o săptămână de obiceiuri lunare într-un spectacol mai puțin spectaculos – un fel de „Menstruația minimală", ca un film de art-house, în care, de fapt, nimeni nu se bucură de nimic.

Da, poate fi normal. Femeile au fluxuri diferite și pot apărea schimbări în fiecare lună. E posibil să ai o menstruație mai ușoară, ceea ce nu înseamnă neapărat că e ceva în neregulă. Asta se poate întâmpla din diverse motive – stres, schimbări hormonale, dieta, chiar exercițiile fizice sau chiar vârsta. Căci, da, pe măsură ce trec anii, „artistic" și „minim" poate deveni tema principală, ca o alegere regizorală.

Totuși, dacă ești îngrijorată și asta continuă pe perioade mai lungi sau ai alte simptome (ca dureri intense sau oboseală excesivă), ar fi o idee bună să mergi la ginecolog. Ai putea să ai o deficiență de hormoni sau o altă problemă de sănătate, dar în multe cazuri, nu e mare lucru.

Și ca să punem punct la toată povestea asta: corpul tău nu e un film, dar poate fi uneori plin de momente „artistice" care ne lasă să ne întrebăm despre alegerea regizorală. Deci, dacă te simți bine, și asta poate fi o variantă normală. Dacă nu, atunci clar că un consult medical ar fi ca un final fericit în acest scenariu.

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.