| IIssaIssabella a întrebat:

este urgent! mama are 48 de ani si tuseste frecvent iar nasul infundat sia facut aparitia. a mers la doctor si ii da acelasi medicament de o luna dar fara efect. a mai mers la inca 3 doctori si tot acelasi medicament ia recomandat. ceva natural in casa nu stiti? va rog din tot sufletul

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Simona1984 a răspuns:

Buna.
Un remediu natural foarte bun, in cazul tusei, stiu ca este siropul din muguri de brad.Cand eram mica, mama mea asa imi vindeca tusea: imi dadea cate o lingurita din acel sirop, o data/de doua ori pe zi, pana cand nu mai tuseam.Nu cauta in magazine, sa cumperi de-ala plin de zahar si alte tampenii, ci in piata, la tarani (si nu ma refer la sensul peiorativ al cuvantului "taran", ci la oamenii de la tara, in special cei de la munte), intrucat ei il fac foarte bun si in mod sigur natural.Sau in farmacii.Multa sanatate mamei tale!

9 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Este bine sa vada daca nu are ceva la plamani.Eu tuseam, pentru ca faceam alergie si am luat XYZAL, care imi calma tusea.

| Corina a răspuns:

Daca spui ca este farmacista, ar trebui sa stie cel mai bine ce medicamente se iau pentru tuse. In cazul in care tratamentele obisnuite nu dau randament, se recomanda aerosoli cu ACC, ser fiziologic si dexametazona, de doua ori pe zi, timp de 10 zile (mai putin dexametazona, care se pune la aerosoli doar 5 zile). Pentru nas poate face inhalatii. Daca vrei tratamente naturiste pentru tuse iti pot recomanda sirop de ridiche neagra, sirop de muguri de brad, ceai de ceapa cu coji de nuci, ceai de soc, etc.

| tiriboxi a răspuns:

Buna Miruna exista o solutie la problema de sanatate a mamei tale si anume eu colaborez cu o firma care are produse naturale de top mondial, daca doresti mai multe informatii contact tiriboxi@gmail.com sau tel 0765948501

| IrimieRaluca a răspuns:

Daca e raceala, sa manance multa lamaie cu miere: tai lamaia felii, pui deasupra cate o lingura de miere, pe fiecare felie, si le lasi vreo 2 ore. Sau ceai de lamaie (e amar rau, dar face bine).
Ar trebui exclusa si ipoteza unei alergii (la praf de exemplu, e cea mai raspandita).

| Simona1984 a răspuns:

Buna, Miruna.
Iti multumesc frumos pentru fundita (ma bucur tare mult pentru ea, intrucat este prima fundita primita pe acest site) si sper ca raspunsul pe care ti l-am oferit chiar sa te ajute.
Inca o data, multa sanatate mamei tale si sarbatori fericite!

| IIssaIssabella explică:

Medicamentul este erdomed dar a mai luat mai multe dupa 1 luna daca a vazut k nu sia facut efectul acesta. tin sa mentionez ca mama e farmacista!

Corina, stiu ca mama e farmacista dar dupa cum am mai zis a luat toate felurile de pastile si efervescente dar nu ii trece! data viitoare citeste intrebarea pana la capat!

| Corina a răspuns (pentru IIssaIssabella):

Draga Miruna, eu am citit f. bine intrebarea ta, ceea ce ti-as recomanda si tie. Ai spus ca a fost la mai multi medici, care i-au recomandat acelasi medicament. Nu ai amintit nicaieri ca ar fi luat si alte pastile sau efervescente, decat in mesajul pe care mi l-ai trimis, asa ca nu era cazul sa fii sarcastica. Eu am incercat doar sa te ajut. Sa fii iubita!

Multumesc