anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

eu am 15 ani si am inceput (de cateva luni) sa folosesc fondul de ten sau pudra, rimelul, cremele de fatahee hee cu timpul dauneaza. cel mai bun rasp. funda :X multumesc si cel mai rapid raspuns funda si vot:X:X

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Roxanne_8436 a răspuns:

Daca le folosesti in exces imbatraneste tenul.In multe cazuri iti incarca tenul, iar pielea nu poate respira asa cum ar trebui, dar daca il folosesti rar nu face nimicoh go on... fundabatting eyelashes?:*

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, sigur cu timpul dauneaza, mai ales ca esti foarte mica. Pe la 25 de ani vei avea tenul unei femei de 30-32 de ani, pe la 30 vei arata de peste 40 de ani. Fondul de ten si pudra sunt rezervate femeilor de peste 25 de ani, altfel iti distrug cu rapiditate tenul, il imbatranesc, il fac prafuit. Colegele mele care au inceput sa foloseasca asa ceva in jurul varstei de 20 de ani sunt acum, la 30 de ani complet dependente de asa ceva si nu pot iesi din casa fara sa-l foloseasca. Toti cred ca eu sunt mai tanara cu 5-10 ani decat ele, fiindca tenul meu este inca proaspat, stralucitor si tanar.

| BloodPrison a răspuns:

Pai este cam devreme sa te machiazi caci vei avea timp cand vei avea o varsta mai inaintata 20 sa zic si eu, caci acum ai o piele fina, machiajul iti face pielea batrana folosit de 3 ori pe saptamana, si verisoara mea sa dadea de la 13 ani cu chestii din astea (mai alees cu creion si rimel si fond de ten) si acum are 23 de ani si nemachiata pare de parca ar avea 40 cat are mama OMG.Hai ca rujul mai merge si putin fond de ten, dar nu in exces

| Mihaela_8091 a răspuns:

Draga Laura, toate fetele isi doresc sa arate mai frumoase cu ajutorul machiajului, dar nu toate reusesc. Eu am inceput sa ma machiez de pe la 15 ani (folosind rimel, fond de ten si pudra-mai rar), dar nu a tinut mult figura, de la o bucata m-am plictisit sa ma demachiez seara, pentru ca eram foarte obosita de la scoala si imi era lene :d. Acum folosesc doar tusul de ochi si un ruj. Ai te rog multa grija cu alegerea fondului de ten el nu trebuie sub nicio forma sa fie mai inchis/deschis decat nuanta tenului( pentru ca vei da impresia ca te-ai dat cu mustar pe fata) si nu il cumpara de pe taraba! Ai grija la toate produsele cumpara-le doar de la firme mari, pentru ca cele de pe taraba ar putea contine PARABENI care declanseaza cancerul de piele. Incearca machiajul discret, cel natural, nu te machia strident pentru ca vei arata mai batrana si ca o pitzi. Fii cat mai naturala draguto si te vei simti bine.

| Puf a răspuns:

Cam 15 ani aveam si eu cand am inceput sa folosesc make-uprile, 15 ani si cateva luni bune, aproape 16. Nici acum nu folosesc foarte des aceste produse,cel mai mult folosesc rimelul, fond de ten cate putin pentru cateva imperfectiuni. Nu le folosii foarte mult nici tu. Daca te dai cu rimel incearca sa te demachezi tot timpul inainte sa dormi ca sa nu iti intre in ochi, fondul de ten foloseste`l mai mult cand e nevoie, cand iti apar cosuri sau zgarii. Daca vrei sa-l folosesti zilnic da-te cu cate putin, nu exagera. Iar cremele,foloseste ceva usor. Dupa ce te demachiezi da-te cu un strat subtire de crema de fata de castravete sau de masline. Sau mai simplu, in loc de crema da`te cu foarte putin ulei de masline, intinde`l bine. Bafta:*

| SameMistake a răspuns:

Demacheaza-te mereu, in fiecare seara, si nu vei avea probleme!

Si apropo, cand te dai cu fond de ten, exista riscuri mai mari sa iti apara cosuri asa ca te sfatuiesc daca ai tenul frumos sa nu ti-l strici, iar daca ai mai multe cosuri, foloseste creme speciale pentru cosuri.

| adelle23 a răspuns:

Ciudat. eu stiam ca sunt recomandate ( mai ales daca sunt de la o firma, macar minima acolo ). au anumiti factori de protectie, factori UV, etc, care te ajuta in timp. Ai observat femeile de la tara care nu s-au machiat deloc si femeile care s-au machiat toata viata lor? machiajul are ceva rol pozitiv, spun eu. :*

| DeNnySsAa a răspuns:

Depinde... daca ai tenul sensibil da
da cel mai mult iti fac raw fndurile de ten rimelurile astea din piata la 50 de mi fondu de ten eu zic ca daca iti cumperi sa iti iei si u de la avon si firme daste :X::X ai grija! :*