| antoniaidk a întrebat:

Buna! Eu când eram in adolescenta gen 16, 17 ani am luat 4 pastile de a doua zi
La intervale de luni 2 luni, apoi 6 luni apoi 3 luni
Au trecut cam 3ani de la ultima pastila, eram foarte proasta, stiu, recunosc, dar îmi era frica sa nu se întâmple coșmarul vieții mele, chiar dacă nu aveam șanse și se spărgea îl luam sa fie sigur. Cred ca aveam șanse sa mor sincer laughing credeți ca după atata timp pot apărea repercursiuni? Sau deja m-am curățat sa zic așa și nu o sa mai iau nicioodata oricum.
Multumesc pentru păreri

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| StefanChriss a răspuns:

Bună Antonia. Este important să știi că pastilele de a doua zi sunt sigure pentru majoritatea femeilor, dar pot avea unele reacții adverse, cum ar fi greață, vărsături, dureri de cap și sângerări neregulate. Aceste reacții adverse sunt de obicei ușoare și de scurtă durată. Cu toate acestea, este puțin probabil ca pastilele să aibă repercursiuni pe termen lung. În cele mai multe cazuri, organismul se recuperează complet în câteva luni de la ultimul contact cu pastilele. Dacă te îngrijorează posibilele repercursiuni ale pastilelor de a doua zi, este recomandat să discuți cu un medic. Acesta te poate ajuta să evaluezi riscurile și beneficiile utilizării acestor pastile și să te sfătuiască cu privire la cele mai bune opțiuni contraceptive pentru tine. Sfatul meu: Folosește o metodă contraceptivă eficientă, cum ar fi prezervativul, pilulele contraceptive, sunt mai sigure.

1 răspuns:
| dullcat a răspuns:

Buna.Dupa 3 ani nu ar mai trebui sa-ti faci griji.Mai mult ca sigur va veni cineva sa-ti spuna ca o pastila de asta o poti lua numai o data in viata, insa informatia asta circula acum zeci de ani ca sa le sperie pe fete.Chiar si asa, fii mai cu bagare de seama, deoarece la pastila de a doua zi trebuie sa apelezi numai de urgenta, nu e o contraceptie normala. Sper ca ai citit articole care explica ce si cum intre timp si acum esti constienta de posibilele efecte negative.