anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Eu de un an incoace am inceput sa merg mai des la medicul de familie
pentru ca am avut tot felul de probleme si. nu prea am avut bani de consultatii si analize la particulari
si sunt curioasa. cand ii cer medicului anumite trimiteri pentru analize sau medicamente...cine le plateste? este vorba de o suma limita pe an/pe luna in care eu trebuie sa ma incadrez cat timp voi cere trimitei si analize? happy

(*Tatal meu a muncit in politie si datorita lui suntem la casa opsnaj)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Le platesc toti salariatii carora li se opresc contributii la casa de asigurari si care nu beneficiaza de aceste tratamente. Sistemul de asigurari de sanatate este unul bazat pe ajutor si solidaritate. Adica eu platesc acum pentru tine, la un moment dat, cand vei lucra si tu, vei plati si tu pentru mine si impreuna vom plati pentru batrani, copii, persoane cu handicap.

| nuku a răspuns:

de platit le plateste statul roman, exista un plafon limitat lunar pe care medicul de familie nu il poate depasi dar nu e legat de anumit pacient
avand insa gravitate in boala si intrare la medic raman alti pacienti pe dinafara
nu iti face griji insa acei pacienti nu au probleme asa grave si poate au si alte posibilitati.
SANATATE SI SA FI IUBITA

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Toate sunt platite de oamenii care muncesc si care platesc asigurari de sanatate.Asta e ...fiecare cu norocul lui...