| oPersoana123987 a întrebat:

Buna, eu înainte puteam retine foarte repede, in sensul ca 3 pagini retineam in 15-30 min si aveam o memorie vizuala foarte buna, dar de la un timp ma chinui sa invat 2 randuri in jumatate de ora, nu mai am memorie vizuala si nu mai pot gandi logic, iar la liceu invat ceva si dupa o zi 2 uit, ma frustrează chestia asta si nu știu de ce... Totusi imi aduc aminte de unele lucruri de acum 5 ani sau mai mult dar in acelasi timp uit in timp ce vorbesc si uit chiar lucruri cum ar fi bucataria, statie, oala etc. Ma refer la nume.
Imi poate spune cineva de ce? Sau sa imi dea un sfat? Menționez ca am si anxietate si am fost o perioada intr-o stare mai depresiva daca ajuta cu ceva.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Emma30555 a răspuns:

Fa ti analizele de sange poate ai lipsuri de vitamine, poate fi si de la stres

| GabehAle a răspuns:

Practic, problema ta este scaderea "attention span-ului", capacitatea de a ramane concentrat pe perioade mai lungi de timp pe o singura activitate. Pot exista mai multe cauze pentru asta. Una destul de comuna este dependenta de a consuma continut repetitiv pe internet, in special YouTube, TikTok si retele de socializare.
Pot fi si cauze mai grave, precum depresia.
Sugestia mea este sa vorbesti cu un terapeut sau paiholog. Ti-ar da mai multe detalii decat un strain pe TPU.

| oPersoana123987 explică (pentru GabehAle):

Pai pe tik tok nu prea stau, pe Instagram stau atunci cand vorbesc cu cineva iar pe Youtube ascult muzica, majoritatea timpului dorm dupa amiaza intre 16:00-19:00