anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Eu nu am avut oreion cand am fost mic. Zilele trecute a avut un coleg de serviciu. Am citit pe net ca daca faci oreion la varsta de 23 de ani, poti ramane impotent. Este adevarat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AdelinaC a răspuns:

La orice varsta virusul care cauzeaza oreionul poate afecta organele genitale, atat la fete cat si la baieti ( e adevarat ca predispozitie mai mare au persoanele de sex masculin). Ce iti ramane de facut e sa te feresti de acel coleg, iar in caz ca iei si tu boala, sa mergi din timp la medic si sa te ingrijesti bine.

| mihai91mihai a răspuns (pentru AdelinaC):

Multumesc pentru raspuns. Exista ceva remedii pentru a ameliora efectele oreionului in caz ca sunt afectate organele genitale?

| AdelinaC a răspuns (pentru mihai91mihai):

In general trece de la sine, se trateaza doar simptomatic. Eventual vorbeste cu un medic de posibilitatea de a te vaccina si sa tii cu strictete regimul impus de medic (asta daca vei lua boala)

4 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Eu cred ca este o prostie. Nu mai crede tot ce citesti pe net.

| dia456 a răspuns:

Cred ca da, discuta cu medicul tau.