Întrebare recomandată | Lolităăăă a întrebat:

eu nu mananc carne de 5 ani si am 11 ani. As vrea sa stiu cu ce pot inlocui carnea? Mie imi trebuie fier in organism si multe vitamine! Eu nu pot manca carne... nu stiu ce am. Va rog dati-mi sfaturi cu ce trebuie sa mananc pentru a avea fier si vitamine, in afara de carne!
Funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| pietrean a răspuns:

In primul rand, faptul ca nu mananci carne(esti doar vegetariana?), sigur iti lipseste VITAMINA B12, care ajuta la formarea transmitatorulor responsabili cu marirea capacitatii de excitabilitate a creierului.
FIERUL se gaseste in struguri,paste,nuci,cereale(dar si in ficat,carne pasare,peste,galbenus,fructe mare).
COMPLEXUL DE VITAMINE B,se gasesc in cereale,varza murata,paste,nuci,spanac,stevie,salata verde,alune,drojdie(dar si in lapte,oua,pui,ton).
Restulde vitamine(vit A,C,D,E),le poti lua din morcov,spanac,pepene galben,cartofi dulci,rosii,legume cu frunze verzi,macese,catina,citrice,pepene,capsuni,piper verde,broccoli,varza,ceapa verde,muraturi,stafide,grau,paine din tarate,ulei vegetal,mazare,patrunjel,telina,ardei,vinete,urzici si minerale(calciu,potasiu,magneziu,seleniu,zinc,crom) le poti lua din broccoli,legume verzi,migdale,varza,ciuperci,cereale integrale,fructe si legume uscate,legume inchise la culoare,fasole boabe,banane,cartofi.
Daca esti ovo-lacto-vegetariana,poti consuma oua,lapte,produse lactate,care au:vit A,complex B,,D,E,minerale,cum sunt calciu, fier, magneziu, zinc.
Dar atentie la vitamina B12, pe care poti sa o iei,din pastile sau injectii,pe care le gasesti la farmacie.
Omul,de asta a fost creat, sa fie si carnivor. Poti incerca cu peste, carne slaba de pui, ficat, macar cate putin.Dar alegerea este a ta!

4 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Bine ca ai nevoie de fier si vitamine, carnea e saraca in acesti nutrienti si nu te-ar fi ajutat.
Carnea este necesara in alimentatie pentru ca ea contine toti aminoacizii esentiali. In alcatuirea proteinelor in corpul uman intra vreo 60 aminoacizi, din care 32, cred, nu pot fi obtinuti prin sinteza intracelular, si acestia se numesc esentiali. In alimentele de origine vegetala, de obicei nu sunt prezenti decat o mica parte din acesti aminoacizi, si din cauza asta, cei care au alimentatia strict vegetariana trebuie sa fie foarte atenti la regim.
Daca regimul tau alimentar este lacto-ovo-vegetarian, sau lacto-vegetarian, atunci este mai usor, ca in lapte si oua sunt prezenti toti aminoacizii, daca esti strict vegetariana, atunci posibil sa ai nevoie de suplimente nutritive cu proteinele (aminoacizii) care lipsesc.

| Cosmin86 a răspuns:

Fier gasesti in : patrunjel, spana, mazare, fasole.

| numedeutilizator a răspuns:

Inlocuieste carnea cu pestele, sau cu soia, in multe feluri poti prepara mancarea.
eu sunt alergica la carne de 1 an si uite ca supravetuiesc. happy ai putea sa combini peste pe gratar cu fructe si at ai si vitamine si fier ps: e suuuper bun!

| pietrean a răspuns (pentru numedeutilizator):

Ca un mic sfat, ar trebui sa iei suplimente de vitamina B12, care se gaseste doar in carne, ficat, si in cantitate mai mica in oua, produse lactate(fara unt). Aceasta vitamina este esentiala pentru creier, dauneaza sistemului nervos.