Daca un aparat auditiv fluiera, asta NU inseamna ca e defect!
Fluieratura apare atunci cand aparatul este dat tare, iar sunetul amplificat ajunge inapoi la microfon si intra in acrosaj. Fenomenul se numeste "microfonie" si se intampla deseori la statii de amplificare audio, cand microfonul este aproape de difuzor.
Sunt cateva metode simple de a scapa de aceste fluieraturi:
1. Adaptorul de plastic pentru fixarea in ureche se alege si se introduce ferm si se aseaza perfect in asa fel, incat sunetele sa nu treaca langa el, spre exteriorul urechii.
2. Se da volumul mai jos din butonul de reglaj, pana ce fluieratura dispare, si inca un pic.
3. Cu fiecare ocazie se ajusteaza atat proteza adaptoare in ureche, cat si volumul sunetului, astfel sa nu fluiere (2).
Aparatele auditive de categoria peste 500 euro se regleaza prin calculator, in functie de audiograma. Unele aparate au si posibilitatea reglarii automate a volumului, evitand microfonia, la altele trebuie facut reglajul pe calculator (se amelioreaza frecventa de acrosaj).
Cei care lucreaza cu aparate auditive ar trebui sa cunoasca aceste lucruri si sa le puna si in practica!
Aparatul nu are garantie? Mergi la ei si spune-le ca nu esti multumit si nu auzi bine. Poate il vor repara.
Nu are garantie. Trebuie sa platesc mult. Le-am spus de cate ori ca am probleme cu aparatul, nu sunt multumit, degeaba daca nu e calitate. Il repara ei dar tot se strica si ajung la cheltuieli mari. Renunt la Audionova.
Te înțeleg. Dar asigurare medicala ai? Nu locuiesc în România și nu știu exact cum se desfășoară lucrurile. În alta tara, asigurarea iti acoperă cam jumătate din suma. Am o prietena care poarta aparat în ambele urechi și costa cam 3000 de euro, iar asigurarea plătește 1500.
Orice aparat vandut trebuie sa aiba garantie!
La aparate electronice garantia minima este de 2 ani dupa cumparare.
Daca ei refuza sa-ti acorde aceasta garantie, atunci aminteste-le de Protectia Consumatorului.