Buna Ioana, sportul este foarte sanatos in viata oricarei persoane, ajuta la dezvoltare si cum se spune"Pentru o viata sanatoasa faceti miscare cel putin 20-30 min pe zi". Daca alergi nu vad de ce ai avea un fund mai bombat si nu o sa slabesti doar o sa iti mentii silueta, aici depinde si de alimentatie. Sper ca te-am ajutat Funda?
Nu stiu si nu cred ca vei avea un fund mai bombat dar crede.ma ca cel putin picioarele tale vor arata mai bine, sa nu mai zic de silueta. Dar depinde si de cat de mult alergi.Acum sa iti dau un sfat: daca alergi timp de o luna corpul tau se va obisnui cu efortul fizic, iar cand te vei opri te poti ingrasa inapoi foarte repede; eu zic sa alergi constant.E mai bine asa, crede.ma sunt sportiva si stiu ce inseamna sa vrei sa slabesti.
Alergatu asta face minuniii ..nu numai ca o sa slabiti dar o sa va intariti muschii, o sa aveti picioarele frumoase.Pe langa alergat beti 2l de apa zilnic mancati,fructe ca de ex:pepene,ananas, piersici nectarine ca tot sunt in sezon. Legume:ardei, varza alba, rosi, castraveti etc.Combinatii de salate ...lasati`o moale cu paine si fara sucuri de orice fel.Si nu mai mancati cu 3 4 ore inainte de culcare si Da mergeti la alergat! cel putin 30 de min zilnic daca vreti rezultate.
Ca sa slabesti, trebuie sa consumi mai multe calorii decat ai mancat in ziua respectiva. Sa zicem ca ai mancat o pizza si un mic-dejun, care ar avea impreuna 2000 calorii. Daca tu alergi seara 20-30 minute, si iti soliciti organismul suficient, poti consuma si 3000-4000 calorii pe zi, iar diferenta dintre ce ai consumat - ce ai mancat vor fi caloriile slabite (0, 3-0, 5 kg / zi la inceput..si dupa vor scadea treptat..vei slabi tot mai greu). Totusi nu cred ca poti alerga si seara si dimineata, e imposibil. Eu fac de obicei 10-15 ture seara(4-6 km adica) alergat normal si ajung acasa mort. Cel mai bine, dimineata fa niste aerobic sau abdomene, ca sa iti tonifici muschii pe masura ce slabesti.
P.S. Nu te astepta la rezultate miraculoase din primele zile..si nu uita sa te hidratezi si daca vrei sa alergi serios, trebuie sa mananci cu vreo 2h inainte.
Cand alergi e foarte important sa te hidratezi, luati si apa cu voi si beti cateva guri dupa fiecare kilometru, de slabit, veti slabi (adica veti avea un corp mai tonifiat), insa conteaza foarte mult si cat alergati(5 km de jogging) la inceput mi se pare ok, iar pentru un fund mai bombat incercati:
http://www.youtube.com/watch?v=wVyvF2B3CIo
Sper ca te-am ajutat;)
Bineinteles ca slabiti.
Bine depinde si ce mancati.
Alergatul nu ajuta pentru bombarea fundului .
Eu zic sa nu alegati si dimineata si seara..pentru inceput..nu e bine sa slabiti dintr`o data!
Sa beti multa apa, mancati fructe!
Bafta!